De journalist van de toekomst: Stijn

191

29 MAART 2014 | Hoera! Steps bestaat 20 jaar en daarom maakten wij een uniek verjaardagsnummer. In die speciale editie staan 20 interviews geschreven door twintig 20-jarige studenten journalistiek. Maar dat is niet alles! Met een crossmediale toekomst voor ons, posten wij hier op onze website ook 20 interviews van het jonge geweld zelf. Maak kennis met twintiger Stijn Deschietere.

DSC_3170

1. We beginnen met de openingsvraag die jullie ook moesten stellen. Waar was jij 20 jaar geleden?
In de wieg.

2. Wat is jouw vroegste herinnering?
Moeilijk te zeggen. Ik denk dat ik een jaar of drie was. Mijn ouders gingen vrienden bezoeken in Londen en namen de kinderen mee. Het was zomer en ik herinner me nog dat het enorm warm was. Mijn ouders namen ons mee naar een prachtig park met een brugje, waar we picknickten. We werden voortdurend belaagd door bijen, tot we uiteindelijk op de vlucht moesten slaan.

3. Kan je jouw jeugdjaren in één woord samenvatten?
Avontuurlijk.

4. Wat vond je de leukste leeftijd tot nu toe?
Alles voor mijn twaalfde ongeveer. Geen verantwoordelijkheden, geen zorgen. Ik trok me van niks en niemand iets aan. Aan die leeftijd mag je ook ongestraft kattenkwaad uithalen. Ook de fantasie die ik toen had, mis ik wel nog vaak. Ik kon samen met mijn broer de zotste verhalen bedenken tijdens het spelen en had alle geduld om mijn plannen of verhalen goed uit te voeren.

5. Je studeert journalistiek. Waarom heb je die richting gekozen?
Ik ben geïnteresseerd in duizend-en-één dingen. Journalistiek is een richting waarbij een brede waaier aan interesses zeker en vast van pas komt. Ook hou ik me graag creatief bezig. Muziek is een zeer grote passie van mij en misschien droom ik nu weer te veel, maar door journalistiek te doen, hoop ik veel te maken te krijgen met muziek en interessante mensen te ontmoeten.

6. Heb je idolen in de media?
Ik heb eigenlijk niet echt idolen in de media. De enige idolen die ik heb zijn muzikanten.

7. Voor je deze opdracht kreeg, kende je Steps?
Nee, misschien in de verte eens iets over gehoord. (lacht)

8. Wie heb jij geïnterviewd en waarom vond je die persoon de moeite waard?
Lesley-Ann Poppe. Ze is toch wel een bekend mediafiguur en dat maakt haar sowieso al de moeite voor een student om te interviewen. Al moet ik toegeven dat ik helemaal niks ken van beauty. Het was dus een uitdaging.

9. Hoe is het interview verlopen?
We hadden een telefonisch interview en dat is zonder veel boe of ba verlopen.

10. Ben je trots op het resultaat?
Ik ben aan de ene kant wel trots op het resultaat, omdat ik er toch wel wat werk in heb gestoken én omdat het gepubliceerd wordt. Dat is altijd leuk. Maar aan de andere kant vind ik dat het resultaat stukken beter kon. Ik ken niks van beauty en hoe erover te schrijven en ik heb het gevoel dat dat een klein beetje zichtbaar is in het resultaat. Het was alleszins zichtbaar bij mijn manier van aanpakken en interviewen: het was wat onwennig.

11. Zou je ooit voor Steps willen werken?
Nee, eerlijk gezegd niet. Lifestyle is niet onmiddellijk iets voor mij.

12. Een klein journalistiek dilemma: print of digitaal?
Digitaal, om de eenvoudige reden dat ik amper de krant lees. Ik volg de actualiteit vooral digitaal, dus daar zou ik dan ook liefst voor schrijven.

13. Waar droom je van?
Ik droom om muziek te kunnen spelen en een band te vormen met mijn beste vrienden. Samen muziek maken lijkt me het zaligste dat er is. Ik kan jammer genoeg nog geen instrument bespelen, maar ik ben aan het informeren om gitaarlessen te volgen. Ook droom ik van de wereld rond te reizen. Ik hou van verschillende culturen, natuur, dieren,… En ik ben van plan daar zoveel mogelijk van te proeven. Ik droom misschien nog het meest van een vrouw waarmee ik dat allemaal kan delen. Mensen zeggen vaak dat ik een dromer ben.

14. Ben je gelukkig?
Ja over het algemeen wel.

15. Is er iets wat je haat?
Ik haat muggen.

16. Wat is jouw lievelingseten?
Vroeger was dat pizza, tot ik in Gent op kot ging. Nu is alles wat mijn ouders koken mijn lievelingseten.

17. Hoe oud wil je worden?
Dat weet ik niet. Ik wil gewoon genoeg tijd om te doen wat me tevreden maakt. Ik wil bevredigd sterven.

18. Waar zou je graag wonen?
Ik zou graag de wereld rondreizen en ergens blijven hangen waar ik me goed en gelukkig voel. Ik weet nog niet waar, maar in mijn hoofd ziet het er natuurrijk, kalm en zonnig uit.

19. Welke vraag hadden we jou nog moeten stellen?
Wat mijn favoriete band is.

20. Tot slot, wat doe jij in 2034?
Binnen 20 jaar hoop ik toch iets bereikt te hebben en zoveel mogelijk van mijn dromen verwezenlijkt te hebben. Dat wil zeggen: een pracht van een vrouw, in een band spelen, zoveel mogelijk van de wereld gezien hebben en hopelijk ergens in een klein paradijs een radioprogrammaatje presenteren. Gewoon genieten van het leven eigenlijk. Maar er is nog een lange weg met veel werk te gaan!

De 20-jarigen zijn allemaal  student aan de Howest in Kortrijk. Wij danken hen en hun school dan ook meer dan 20 maal voor hun enthousiaste medewerking aan ons verjaardagsnummer.