Vroeg begonnen is half gewonnen, dat is een waarheid als een koe. Daarom geven we je nu een paar gouden tips om jezelf en je huis winterproof te maken.

Maak een voorjaarsplanning

Het najaar is traditioneel een periode waarin het druk druk druk is met werk en kinderen. Met een goede planning echter loopt alles op wieltjes en heb je meer tijd voor jezelf als de winter echt begint. No stress!

Sla vitamientjes op

Eet voldoende groenten en fruit en laat de patatjes zeker niet aan de kant. Ze bevatten veel vitamine C en B6. Deze laatste is goed voor je spijsverteringsstelsel en dat bevordert dan weer je metabolisme.

Neem tijd om te sporten

De kinderen zijn alvast gestart met hun favoriete trainingen. Maak gebruik van dit verloren moment om zelf ook te bewegen. Je kunt vast meezwemmen tijdens de zwemles of een uurtje lopen in plaats van langs de zijlijn toe te kijken bij de voetbaltraining. Sporten is gezond voor lichaam en geest. Je vermijdt een winterdip in de maand november.

Maak je huis winterproof

Luchtig en fris maakt plaats voor knus en gezellig. Berg de zomerspulletjes op en haal de fleecedekentjes uit de kast. Een paar kaarsen en wat extra kussens maken het helemaal af. Voor glühwein is het misschien nog iets te vroeg, maar een glaasje rood is perfect op een kille herfstavond.

Succes!

 

(foto unsplash)