Stop met ‘sorry’ te zeggen!

106

1 JULI 2014 | Sorry, was de titel iets te agressief? En hop, we doen het weer. Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen van nature veel vaker ‘sorry’ zeggen dan mannen, zelfs in situaties waar dat helemaal niet nodig is. 

485374169

Je moet eens oplijsten hoe vaak je op een dag ‘sorry’ zegt.  Sorry, mag ik even een vraag stellen? Sorry, heb je een minuutje? Misschien heb je zelfs sorry gezegd toen iemand anders je kop koffie omstootte?

In een You Tube-video roept beautygigant Pantene dan ook op om die hele sorrycultuur overboord te gooien. Ze wil dat vrouwen wat zelfzekerder worden en sneller uit hun schulp komen. En ja, eigenlijk wel een mooie boodschap. We moeten helemaal geen sorry zeggen  voor die pukkel op onze kin, het feit dat we graag glitter dragen of als we een vraag willen stellen.

Het is blijkbaar echt wel iets vrouwelijks. Vrouwen zitten biologisch zo in elkaar dat ze graag de harmonie in elke situatie willen bewaren. En veel sorry zeggen is dus een manier om die vrede te bewaren. Mannen zijn minder snel geneigd om nodeloos hun excuses aan te bieden omdat ze niet als zwak willen overkomen.

Vrouwen, misschien moeten we inderdaad minder vaak sorry zeggen. Het kan anderen alleen maar het idee geven dat ze makkelijk over ons heen kunnen lopen en dat is natuurlijk niet te bedoeling. Als wij nog eens te laat komen, verontschuldigen we ons niet omdat we twee minuutjes te laat zijn, maar zeggen we ‘Bedankt voor het wachten allemaal!’. Nu alleen nog een beetje oefenen…

https://www.youtube.com/watch?v=rzL-vdQ3ObA