Stralen met …. pompoen

203

Het is weer pompoentijd! Van een heerlijke herfstsoepje tot een sfeervol decoratie-item, dit is hoe we de pompoen het best kennen. Maar een pompoen heeft nog meer in zijn mars… Dankzij zijn vele vitamines en mineralen draagt een pompoen niet alleen bij tot een gezond lichaam, ze zorgt er ook mee voor dat je er vanbuiten goed uitziet! 5 beauty diy’s met pompoen.

iStock_000017932818_Large

Lichaamsscrub

Meng een 1/2 kopje gepureerde pompoen met ¼ kopje bruine suiker. Je kan eventueel ook wat honing toevoegen. Breng het mengsel op een vochtig washandje aan en masseer het met draaibewegingen in, net als bij je gewone scrub. Spoel het mengsel tot slot weg met een lauwe douche.

Lipscrub

Meng ¼ kopje gepureerde pompoen en 2 eetlepels bruine suiker goed door elkaar totdat de suiker bijna helemaal opgelost is. Voeg daarna 1 eetlepel olijfolie toe. Meng dit alles nu tot je een  zacht, glad mengsel bekomt. Smeer vervolgens je lippen hiermee met kleine draaiende bewegingen rijkelijk in. Spoel je lippen daarna goed af met warm water. Et voilà je lippen zijn weer zacht en gevoed.

Haarmasker

Meng  1 kopje gepureerde pompoen,  200 gram yoghurt en 2 lepels honing goed door elkaar.  Breng het mengsel daarna gelijkmatig aan van de haarwortels tot de puntjes. Dek je haren af met een douchekapje zodat het masker goed blijft zitten. Laat het haarmasker zo’n 15 minuten inwerken. Was je haarlokken daarna goed uit en was je haar dan met je gebruikelijke shampoo.

Lichaamsmasker

Een hydraterende boost voor je lichaam! Mix 1/2 kopje pompoenpuree met een 1/2 kopje kokosnootolie en een 1/2 theelepel gemalen kaneel. Je brengt dit mengsel het best aan onder de douche om een smeerboel te vermijden. Spoel af met warm water en dep  je huid daarna zachtjes droog met een handdoek.

Gezichtsmasker

Meng 2 theelepels pompoenpuree, 1/2 theelepel honing en 1/4 theelepel slagroom of melk goed door elkaar tot je een homogeen mengsel bekomt. Meng de honing en de melk/slagroom door de puree tot een homogeen mengsel. Breng dit vervolgens aan op je gezicht. Laat het masker 10 minuten inwerken. Verwijder het masker daarna met lauwwarm water.