Strand in het binnenland

928

23 AUGUSTUS 2013 | Het is vakantie en je verveelt je? Dat lossen wij wel even op! Tijdens de zomervakantie geven we elke vrijdag vijf tips om je vrije tijd mee te vullen. Vandaag presenteren we je vijf recreatieparken met strand, ideaal voor waterratten en zonnekloppers. Want als we Frank Deboosere moeten geloven, zal het nog een tijdje blijven zomeren!
1. Blaarmeersen

PIC00504.JPG

Wat? Recreatiedomein Blaarmeersen is dé plaats voor sport en plezier in Gent. Naast een grote vijver (met piratenboot!) is er ook de mogelijkheid om te minigolven, skaten, tennissen, surfen,… Genoeg te doen, daar in die Blaarmeersen.

Beach! De meer dan 300 meter lange zwemzone is ideaal voor zowel de baantjestrekkers als de plezierzoekers. Voor de echte sportievelingen is er het sportstrand – inclusief waterpolodoeltjes en beachvolleybalveld. De kleine zwemmertjes kunnen zich amuseren in de krekenplas.

Waar? Zuiderlaan 5, Gent

Meer info: de website van Stad Gent.

2. De Gavers

Wat? Of je nu op stap wil met de kids of gewoon eens lekker rustig wandelen langs het water, De Gavers is de ideale bestemming voor je daguitstap. Het provinciaal domein biedt een groot aanbod aan ontspanningsmogelijkheden.

Beach!
Waterratten en beachlovers vinden hun stekje op het strand bij de 20 hectare grote vijver. Valt het weer tegen? Geen paniek, er is ook nog altijd het overdekte Gaversbad met zwemhal en sauna.

Waar?
Onkerzelestraat, Harelbeke

Meer info:
www.degavers.be

3. Recreatiepark De Ster

Wat? Het recreatiedomein De Ster is een natuurgebied ingeplant aan de rand van de stad met bos, vijvers, zandstrand, wandelpaden en romantische hoekjes. Rijd met het treintje door het volledige park en geniet van de omgeving.

Beach!
450 meter strand en een gekke waterglijbaan staan garant voor vakantiesfeer. Ben je het zwemmen beu? Dan kan je nog altijd een roeibootje huren of gaan hengelen.

Waar?
Lange Rekstraat, Sint-Niklaas

Meer info:
www.recreatiepark-de-ster.be

4. Bloso-centrum Hofstade

Wat? Midden in een 172 hectare groot natuurgebied tref je het Bloso-centrum Hofstade met sportterrein, strand en zwembad. Naast het water zijn de talrijke wandelpaden, het loopparcours, de mountainbike- en fietsroutes goed voor uren recreatief sportplezier.

Beach!
In de zomer vinden vele duizenden eendagstoeristen ontspanning en verkoeling op het 650 meter lange strand met zijn bewaakte zwemzone. De allerkleinsten kunnen heerlijk ravotten in de leuke speeltuin.

Waar?
Tervuursesteenweg 399, Hofstade

Meer info:
www.bloso.be/Centra/Hofstade

5. Klein Strand

Wat? Terwijl de ouders genieten van een frisse duik in de grote zwemvijver, kunnen de gids gek gaan in het glijbanencomplex. Recreatiepark Klein Strand biedt voor elk wat wils.

Beach!
De beste Belgische waterskiërs geven iedere zondag in de zomer een spectaculaire show op het meer. Na het zien van deze voorstelling wil je gegarandeerd zelf op de latten staan.

Waar?
Varsenareweg, Jabbeke

Meer info:
www.kleinstrand.be

Lindsi Dendauw