Strelli maakt zijn comeback

84

4 NOVEMBER 2013 | Strelli is terug van weggeweest. Tot enkele seizoenen geleden was Strelli een toonaangevend Belgisch prêt-à-portermerk dat internationale sterren als The Rolling Stones kleedde. Toch legde het merk in 2012 de boeken neer. Met de Strelli Homme zomercollectie maakt het modehuis vandaag een frisse start. Een gezonde geldschieter en spiksplinternieuw designteam zijn de (niet zo) geheime wapens.

Strelli HommeEen eerste beeld uit de nieuwe collectie van Strelli Homme.

Referenties naar het vroegere Olivier Strelli en een verjongde visie, staan schouder aan schouder in de nieuwe Strelli Homme-collectie. Het merk jongleert met oude en nieuwe codes en toont zijn eigentijdse, gedurfde kant. Door klassiekers van hun clichés te ontdoen, stelt Strelli Homme de traditionele regels van tailoring in vraag. Doordachte aanpassingen in de snits en verrassende combinaties zijn het resultaat.

Het uitgangspunt van de collectie is de fotografie van Saul Leiter. Deze Amerikaanse fotograaf-schilder en voorloper van de New York School schudde de kunstscène van de jaren 1940 en ’50 flink door elkaar met zijn nadruk op het natuurlijke spel van licht en kleur. Strelli Homme SS14 dicteert een bonte zomer met warme schakeringen die iedereen flatteren. Pure groen- en blauwtinten, aangevuld met snoepjeskleuren, domineren de collectie.

In februari 2013 opent Strelli Homme twee flagshipstores, in Brussel en Gent.

Ine D’hoe