Elke dag worden vrouwen geconfronteerd met borstkanker… Wij schrokken er ook van. Dringend tijd dus om daar iets aan te veranderen, en daar kan jij bij helpen. De nationale borstkankercampagne Think-Pink organiseert elk jaar tal van sportevenementen met inzamelacties. Zo probeert ze zoveel mogelijk geld te verzamen om nieuw onderzoek mogelijk te maken.

Nergens anders komt borstkanker zo vaak voor als bij ons. Maar liefst 1 op de 8 vrouwen krijgt er in haar leven mee te maken. En jammer genoeg loopt het niet voor iedereen goed af. Gelukkig leggen we ons daar niet allemaal zomaar bij neer. De vzw Think-Pink zet zich al 10 jaar lang dagelijks is voor vrouwen met borstkanker en hun families.

Think-Pink?

Je kent Think-Pink waarschijnlijk wel al. Het is dé nationale borstkankercampagne van België. Ze probeert borstkanker te bestrijden door mensen zo goed mogelijk te informeren en te sensibiliseren. Maar ook door wetenschappelijke onderzoeken en zorg- en nazorgprojecten te financieren.

Dat doet ze met de hulp van drie fondsen:

1. Het Geef om Haar Fonds helpt vrouwen bij het kopen van een pruik.

2. Via het Share your Care Fonds kan je zelf met een klein gebaar iemands leven redden of vergemakkelijken.

3. Tot slot is er ook nog het SMART Fonds. Zij zorgen ervoor dat Think-Pink innovatief en wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes om kanker op te sporen en te behandelen, kan steunen.

Zelf iets doen?

Wil je zelf ook je steentje bijdragen? Dat kan op een heel eenvoudige manier. Omdat beweging de kans op borstkanker vermindert en ook heel belangrijk is bij de nazorg, organiseert Think-Pink jaarlijks tal van sportevenementen waar ook jij aan kan deelnemen.

Van 6 tot 8 juli kan je deelnemen aan de Bike 4 Hope fietstocht. Drie dagen lang fiets je door de prachtige Franse Alpen en dat allemaal voor het goede doel! Voor elke deelname gaat er 40 euro integraal naar Think-Pink.

Pak je het liever meteen wat groter aan? Bereid je dan alvast voor op de Walk- of de Bike for Think-Pink challenges volgend jaar. Om hieraan mee te doen vraagt de vzw jou om 500 euro (voor de Walk for Think-Pink) of 750 euro (voor de Bike for Think-Pink) in te zamelen. Dat geld gaat dan volledig naar het SMART Fonds. Dit jaar brachten beide challenges samen maar liefst 140 000 euro op. Deelnemen maakt dus echt een verschil.

Zie jij zo’n challenge wel zitten? Surf dan zeker naar www.think-pink.be voor meer informatie en nog meer evenementen.

Bron: www.think-pink.be