Rotterdam bruist en innoveert en bij elk bezoek ontdekken we telkens weer nieuwe hotspots die ons vrolijk maken. Ziehier onze 6 tips voor een hippe tweedaagse naar Rotterdam.

1. De Urban farm

De Urban farm ‘Uit je eigen Stad’ is gelegen op het randje van Rotterdam. Deze bijzondere stadsboerderij verbouwt eigen groenten en die kun je proeven in het eigen restaurant. Leuke plek om een iets te eten en drinken terwijl de poezen en tokkelende kippen op het erf rondhossen.

www.uitjeeigenstad.nl

2. Een kopje koffie van een ex-boef

Een vers gebrand kopje koffie proeven en meteen een goed doel steunen, kan bij de Heilige Boontjes. Deze koffiezaak is gevestigd in een voormalige politiebureau aan het Eendrachtsplein en helpt jongeren met een crimineel verleden aan een nieuwe toekomst. De jongeren leren er zelf bonen branden en volgen er een opleiding als barista. Heel mooi initiatief, én bijzonder lekkere koffie.

#heiligeboontjes #eendrachtsplein #rotterdam #koffie #coffee

A post shared by Heilige Boontjes (@heiligeboontjes) on

www.heiligeboontjes.com

3. De tassen die geen tassen willen zijn

Aan de Mauritsweg ligt de flagshipstore van Susan Bijl, die nationaal en internationaal bekend om de kleurrijke nylon tas, The New Shoppingbag. De tas lijkt op een plastic tas die je gratis in het warenhuis krijgt, alleen ‘een Susan Bijl’ hip, eeuwig herbruikbaar en bijzonder geliefd bij fashionistas.

www.susanbijl.nl

4. De boerderij op het dak

Op amper 5 minuten wandelen van het Centraal Station vind je Op ‘t Dak, rooftopbar die uitkijkt op de grootste dakboerderij van Europa. Alle gerechten op het menu worden gemaakt met de producten die op het dak worden geproduceerd.

www.ophetdak.com

5. Hip Katendrecht

Vroeger Chinatown, zeemanskwartier en hoerenbuurt, tegenwoordig home of the hip. Schiereiland Katendrecht heeft zich in een paar jaar tijd ontpopt tot een van de meest bruisende zones van de stad, zonder z’n rauwe rafelrandjes te verliezen. Sinds een paar jaar wemelt het er van de leuke restaurants, ijssalons en barretjes, en dat maakt Katendrecht een droombestemming voor foodies. Wij gingen lunchen bij Posse en het was niet helemaal duidelijk of we nu in een bookshop, restaurant, gallery of artlab zaten: het oude pakhuis staat vol mooie dingen uit vergane tijden, prachtige foto’s, design, boeken en stoere retro fietsen die te koop zijn. Om jezelf de ogen de kost te geven, terwijl je zelf geniet van een koffie of lunch.

#posserotterdam girls dressed by #verrycherry #katendrecht #rotterdam

A post shared by POSSE (@posserotterdam) on

www.posse.nl

6. Slapen in hotel STROOM

Hotel STROOM Rotterdam is een 4-sterren boetiek hotel met een echte urban vibe. Het hotel is gevestigd in een voormalige elektriciteitscentrale in het Lloydkwartier, en dat merk je nog steeds aan de industriële-nostalgische inrichting van het pand. Bij hotel STROOM hoort ook een restaurant, café en gezellig terras. Leuk is ook de eigen bakkerij met ambachtelijk brood en een Rechtstreex-verswinkel, met verse producten van boeren uit de omgeving. Een leuke plek om te ontbijten, lunchen, dineren en te slapen natuurlijk.

www.stroomrotterdam.nl

Reizen naar Rotterdam: 

Er zijn dagelijks maar 14 rechtstreekse Thalys verbindingen vanuit Brussel-Zuid, de reis duurt 1u10. Vanaf 9 april rijdt de IC Nederland 16 keer per dag rechtstreeks naar Rotterdam, de snelste reistijd vanuit Brussel-Zuid bedraagt 1u55.

Tickets op www.nmbs-internationaal.com (thuis afprinten op uploaden via de mobile app van NMBS Internationaal).

Win een overnachting in Hotel Stroom!

Zin gekregen om naar Rotterdam te trekken? Zeker doen en goed nieuws: neem deel aan onderstaande wedstrijd en wie weet win je wel een overnachting in Hotel Stroom, in één van de mooie kamers in splitlevel!

Wat moet je daarvoor doen? Het juiste antwoord geven op de wedstrijdvraag en onderstaand formulier invullen. Succes! (De overnachting is op basis van twee personen inclusief ontbijt en stadsbelasting, en op basis van beschikbaarheid en op te nemen tot 31/08/2018. Deelnemen aan de wedstrijd kan tot en met 01/05/2018)

Wedstrijdvraag: in welk voormalig gebouw is hotel STROOM gevestigd?