Het leukste festival van het land? Veel kans dat dat het Summerfestival is. Dit Belgische jongerenfestival wil veel verder gaan dan muziek en combineert de coolste dancetunes met bijzonder sportieve vibes. En dat wil je echt wel niet missen!

Stilzitten is geen optie voor de bezoekers van Summerfestival. Het festival, dat het eerste weekend van juli doorgaat op Linkeroever in Antwerpen, biedt zowel op zaterdag als zondag verschillend exclusieve belevenissen aan. Behalve je beste dancemoves bovenhalen, kan je jezelf aan enkele sportieve uitdagingen wagen. Een overzicht!

The Beast

The Beast is ’s werelds grootste opblaasbare hindernissenparcours en bovendien voor de eerste maal op een Belgisch festival aanwezig. Dit parcours is 272 meter lang – oftewel twee voetbalvelden groot – en bestaat uit een dertigtal verschillende hindernissen. Schoenen uit en springen maar!

summerfestival2017_sport_thebeast_Lowres

 

The Wafesurver

The Wafesurver is een unieke surfsimulator waarbij je met een board de monstergolf kan afglijden. Voor beginners zal het een heus avontuur zijn. Die-hards kunnen hun beste tricks laten zien. Speltakel verzekerd!

summerfestival2017_sport_wavesurfer_Lowres

Bubble Soccer

Bij Bubble Soccer trek je een grote met lucht gevulde plastic bal aan om op een ongewone manier met je vrienden te voetballen. Je handen kan je niet gebruiken, rollen en tollen is wat je doet om het spel te spelen. Punten scoren mag, maar hoeft niet.

summerfestival2017_sport_bubblesoccer_Lowres

Boxing Classes

Boksen is helemaal hot op dit moment. Wie geen blijf weet met zijn energie kan een boksles volgen bij Daniëlle Somers, negenvoudig wereldkampioene boksen. Te gevaarlijk denk je? Helemaal niet, Somers leert je alle tricks zodat je niet K.O. geslagen wordt.

summerfestival2017_sport_boxingclasses_Lowres

Bootcamp workout

Niemand minder dan verleider Alex van ‘Temptation Island’ geeft het beste van zichzelf in zijn bootcamp sessies. Kracht, uithouding en doorzetting zijn een must om deze spierbundel te kunnen aftroeven.

summerfestival2017_sport_bootcampworkout_Lowres

Dance Classes

Je beste dancemoves bovenhalen doe je onder leiding van Bruce Blanchard, de revelatie van Belgium’s Got Talent.

summerfestival2017_sport_danceclasses_Lowres

American Football

American Football is één van de meest spectaculaire sporten te wereld. De Belgische club Antwerp Argonauts daagt je uit om een wedstrijd tegen hen te spelen. Benieuwd wie de eerste touchdown zal scoren…

summerfestival2017_sport_americanfootball_Lowres

Yoga Classes

Wie even wil ontspannen of de spieren wil stretchen kan samen met andere yogi’s deelnemen aan een unieke yogabeleving. Zowel beginners als gevorderde zijn welkom om samen de zonnegroet en andere yogahoudingen te komen uitoefenen. Namasté!

The Mountain

En leuk om weten: Summerfestival gaat een verrassende samenwerking aan met FACTS, de halfjaarlijkse beurs rond fantasy, animation, comics, toys en space. Zo pakt het Antwerpse festival uit met een absolute stunt door Ser Gregor Clegane, oftewel ‘The Mountain’ uit de reeks ‘Games of Thrones’, een belangrijke rol toe te kennen tijdens de 9de editie van Summerfestival. Hij zal niet alleen een bootcampsessie geven, bezoekers krijgen ook de kans met één van de populairste personages uit de HBO-reeks op de foto te staan.

170607 The Mountain x Summerfestival 2017_2_LOWRES

 

Praktisch:

Alle festivalbezoekers kunnen gratis deelnemen aan deze sportactiviteiten op zaterdag en zondag. De sportzone wordt op vrijdag al geopend voor de kampeerders. Exclusief voor hen zullen er dan al verschillende boks demo’s gegeven worden én zal de dance crew van Bruce Blanchard een verrassende dansshow geven met een bijzondere act van Bruce zelf. Inschrijven vooraf is niet nodig: first come, first serve. Het volledige sports line-up uurrooster zal later gecommuniceerd worden.

Summerfestival : 1 & 2 juli 2017

Camping Summerfestival: 30 juni tem 3 juli 2017

Dagticket in voorverkoop: 49 euro  – weekendticket in voorverkoop: 92 euro  – Summercampticket in voorverkoop: 35 euro

Locatie : Middenvijver, Blancefloerlaan, Linkeroever, Antwerpen

#SF17

(foto cover: belga)