Met de zomer in aantocht zullen we hopelijk kunnen genieten van lekker warm weer en dan is het meer dan ooit belangrijk om voldoende te drinken. De vuistregel is om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Dat vinden wij best veel. Gelukkig is er heel wat voedsel dat veel vocht én smaak bevat.

Radijzen

Radishes on rustic wooden backgroundRadijsjes bestaan voor 95% uit water. Ze zitten ook boordevol vitaminen en mineralen, waardoor radijzen de ideale snack zijn voor wie wat op de lijn wil letten. Bovendien verwijderen ze gifstoffen uit je lichaam en zijn ze lekker en verfrissend

Ijsbergsla

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOok ijsbergsla bevat 95% water en staat daarmee met stip op 1 van alle soorten sla. Daarnaast is ijsbergsla een goede bron aan calcium en bevat het antioxidanten. Een slaatje als lunch is dus zeker geen slecht idee!

Pompelmoes

Grapefruits with leaves.Met 90% water is pompelmoes een uitstekende dorstlesser. Bovendien is de vrucht een bom aan vitamine C, wat je een stralende huid oplevert. Maar ook je gebit zal profiteren als je af en toe een pompelmoes eet: dankzij de vitamine C wordt de productie van collageen in je tandvlees gestimuleerd.

Selder

Fresh green celery stems on wooden cutting board closeupSelder bevat niet alleen heel veel water (95%), maar het zou een stinkende adem tegengaan. Bovendien is selder een natuurlijke Viagra. Do we need to say more?

Watermeloen

Watermelon slices on a clay plate, selective focusDe naam zegt het natuurlijk al zelf: watermeloen bestaat vooral uit water, 91% om precies te zijn. Daarnaast gaan de vele antioxidanten veroudering tegen en van 1 watermeloen kan je een hele week lang genieten.

Ananas

Organic pineapple. Slice and chunkNaast een natuurlijke onstekingsremmer, is ananas ook een bron aan water. De tropische vrucht bestaat voor 87% uit vocht. De vele vitaminen en mineralen zijn goed voor onder andere je tandvlees, botten en spijsvertering. Bovendien is ananas ook nog eens verrukkelijk!

Komkommer

Fresh Cucumber slices on wood backgroundOmdat komkommer voor 90% procent uit water bestaat, is de groente een goede dorstlesser. Daarbij komt dat komkommer veel antioxidanten bevat en een kater voorkomt. Wie voor het slapen een paar schijfjes komkommer eet na een stevig nachtje feesten, zal de volgende dag een minder grote kater hebben.

 

Foto’s: iStock