Fitness- en bewegingstrackers zijn een echte trend, maar doen ze ook wat ze beloven? En heb je er ook iets aan al die informatie die je krijgt? Hoe handig is het om elke dag je stappen te tellen, en is het aangenaam om zo’n tracker de hele tijd aan je pols te hebben? Wij hebben het voor je uitgetest, en dit zijn onze bevindingen van de Superdry Fitness Tracker: een flashy exemplaar van 99 euro.

SYL202P_99EUR(1)

Tracker in een notendop: “De Superdry-tracker is compatibel met iOS en Android en helpt je je stappen, gelopen afstand, verbrande calorieën, slaapcycli en activiteitstijd bij te houden. Je kan ook zelf dagelijks je doelen instellen.”

Eerste indruk: “Dit is een echte eyecatcher die duidelijk focust op een jonge doelgroep met z’n flashy design. De tracker voelt zacht aan en heeft een siliconen horlogekast- en bandje. Je kan zelf je dagelijkse doelen instellen, wat enorm fijn is.”

Werking: “De bijhorende app is basic maar toont je alle mogelijke info, tot en met hoe lang je slaapt en welke de kwaliteit van je slaap is. Wat bewegen betreft: ik kom al snel tot de conclusie dat ik veel (heel veel!) stilzit overdag. ’s Avonds probeer ik telkens m’n schade in te halen, om dan toch maar die 10.000 stappen te zetten. Het lukt niet altijd, maar als het lukt, krijg ik een leuk muziekje te horen, yay! In dit opzicht is het dus de ideale motivator om meer te bewegen. Hoe lang dat effect echter blijft duren, is natuurlijk maar de vraag.”

Pluspunten: “Door het ‘robuustere’ design en het siliconen bandje kan de tracker tegen een stootje. Het is je perfecte sportmaatje! De batterij gaat relatief lang mee.”

Minpuntje: “Enig minpuntje: met alle goede wil van de wereld krijg ik het slotje niet dicht, ik moet telkens een hulplijn inschakelen.”

Conclusie: “De ideale tracker voor wie op zoek is naar een hip en relatief goedkoop exemplaar met alle mogelijke basisfuncties.”

Prijs: 99 euro. Ook beschikbaar in zwart & oranje.

www.superdry.be