Wat het perfecte bruidsmeisje allemaal moet zijn

77
Bruid met haar bruidsmeisjes

Het organiseren van een bruiloft kan heel wat stress veroorzaken. Af en toe eens kunnen uitblazen of een deel van de taken kunnen overlaten aan anderen is mooi meegenomen. Of je nu beslist om een weddingplanner in te schakelen of niet, één belangrijke groep mag je absoluut niet vergeten: je bruidsmeisjes

Het organiseren van een bruiloft kan heel wat stress veroorzaken. Af en toe eens kunnen uitblazen of een deel van de taken kunnen overlaten en anderen, is mooi meegenomen. Of je nu beslist om een weddingplanner in te schakelen of niet, één belangrijke groep mag je absoluut niet vergeten en dat zijn jouw bruidsmeisjes. Zussen, jouw beste schoolvriendinnen, nichten, … zij zijn de ultieme squat die jou maar wat graag bijstaan.

Jouw bruidsmeisjes zullen voor en tijdens jouw speciale dag niet van jouw zijde wijken. Maar net zoals een weddingplanner, ceremoniemeester of wie dan ook, hebben ook zij een aantal taken te volbrengen. Soms accepteren soon-to-be bruidsmeisje(s) maar wat graag de invitatie om bruidsmeisje te zijn zonder echt te weten wat het inhoudt. Als bruid kies je dus best voorzichtig. Maar wat zijn hun taken precies?

Elkaar leren kennen

Elkaar leren kennen … en dan hebben we het natuurlijk niet over de bruid en bruidegom, maar over de bruidsmeisjes onderling. Hier ligt er ook een taak voor de bruid verborgen. Als jouw bruidsmeisjes elkaar nog nooit ontmoet hebben, is het misschien beter om op voorhand met elkaar kennis te maken: iets gaan drinken of er een dagje tussenuit. Iedere vrouw kan dit wel appreciëren. Natuurlijk is het ook aan de bruidsmeisjes zelf om moeite te doen. Ze werden namelijk allemaal gekozen door de bruid dus ook zij moeten hiervoor open staan. Bovendien is een eerste kennismaking best handig, tenslotte zijn jouw bruidsmeisjes verantwoordelijk voor het organiseren van jouw vrijgezellenfeest.

Organiseren van het vrijgezellenfeest

Deze taak kon je waarschijnlijk al vermoeden. Inderdaad, een eerste taak is het organiseren van het vrijgezellenfeest. En als je er echt een toffe tijd van wil maken, zullen jouw longtime friends precies weten wat je graag wilt. Zij kennen jou door en door en weten dus of jij liever het feestbeest uithangt of jouw laatste weekend of dag als vrijgezel wil spenderen in een spa. Natuurlijk zou het tof zijn als ze voor jou een leuke verrassing of enkele grappige opdrachten in petto hebben.

Helpen kiezen van de perfecte bruidsjurk

Natuurlijk telt jouw keuze wat betreft de jurk, want jij moet er mee naar het altaar lopen. Maar misschien kunnen jouw bruidsmeisjes de finale doorslag geven. Zeker als je twijfelt kunnen ze de zoektocht naar jouw perfecte trouwjurk misschien net iets gemakkelijker maken. En op de trouwdag zelf mogen ze natuurlijk ook niet ontbreken. Denk aan kleine dingen als make-up aanbrengen, sluier opzetten, je in jouw trouwjurk helpen. Extra handen maken hoe dan ook lichter werk.

Vergeet zeker niet de outfit van jouw bruidsmeisjes af te stemmen op elkaar. Beslis jij als bruid wat de bruidsmeisjes dragen dan is het misschien beter dat jij voor de kosten opdraait. Jouw bruidsmeisjes dragen de door jouw gekozen jurk misschien ook maar één keer. Natuurlijk hoeven ze niet hetzelfde te dragen. Maar om een mooi geheel te vormen spreek je best een dresscode af. Zo hoef je jou al geen zorgen te maken dat één van jouw bruidsmeisjes verschijnt in een paarse jurk en de andere met een rood broekpak.

De helpende hand

De ceremonie is een emotioneel moment voor de hele familie. Het moment waarop bruid en bruidegom elkaar het ja-woord geven. Als bruid is het daarom handig een stand-by te hebben die met kleine dingen rekening houdt. Dit kan simpelweg gaan over het geven van de ringen of het overnemen van het bruidsboeket. En ook tijdens de receptie en het feest is extra hulp zeker welkom. Zo kan ze  zeker inspringen bij het toewijzen van de plaatsen aan jouw gasten of het aannemen van cadeaus. Je zult het namelijk druk genoeg hebben om als echtpaar met iedereen te babbelen. Verwacht je ook aan een speech, want zoals gewoonlijk zal ook jouw bruidsmeisje, of het nu jouw beste vriendin of zus is, je het allerbeste willen toewensen. Hopelijk haalt ze niet jouw meest gênante momenten naar boven. We zouden niet willen dat de schoonfamilie een verkeerd beeld van je krijgt.

Auteur: Hanna Deweirdt / Foto: Getty images