Tarte tatin van appel en peer

252

10 JUNI 2013 | Wereldkampioen BBQ! In onze dromen zijn we het allemaal, maar enkel Kurt Dekoninck is de enige echte. In zijn nieuwe kookboek  ‘Rendez-vous rond de BBQ’ geeft hij recepten en tips om te braden op topniveau. Wij mogen de komende weken wat van zijn geheimen verklappen… Vandaag serveren we een dessert: Tarte tatin van appel en peer!

familiebbq_5_4949 (Medium)
Wat heb je nodig?
3 appels, 3 peren, 1 citroen, 40 g zachte boter, 120 g kristalsuiker, 1 vel bladerdeeg  (ca. 150 g)

Hoe maak je het?
– Schil de appels en peren en snij ze in partjes van 1 cm. Besprenkel de partjes meteen met wat citroensap zodat ze niet verkleuren.
– Neem een ‘BBQ-vaste’ pan of ronde aluminiumvorm met quasi dezelfde diameter van het bladerdeeg. Smeer de bodem en zijkanten goed in met boter en strooi er een beetje suiker op. Schik het fruit in de vorm en strooi er de rest van de suiker over.
– Zet de vorm op de BBQ en laat het fruit mooi karamelliseren.
– Bedek het fruit met het bladerdeeg en snij de overhangende randen weg (of vouw ze naar binnen). Doorprik het deeg met een vork en laat het 20 minuten bakken in een gesloten BBQ op 180 °C.
– Laat de taart in de vorm afkoelen en stort ze dan uit op een schaal.

Extra tip van de wereldkampioen
Garneer de taart met in rum geweekte rozijnen en een bolletje roomijs.

COVER_BBQ (Medium)

Het kookboek ‘Rendez-vous rond de BBQ’ van Kurt Dekoninck is uitgegeven door Stichting Kunstboek. (ISBN 978-90-5856-458-0)