Aperitiefje, wit wijntje, rode wijn bij het eten, nog een digestief achteraf, tussendoor een jeneverke op de kerstmarkt en een drankpraline om het helemaal af te maken. We mogen dan nog opletten, tijdens de feestdagen drinken en eten we veel meer dan normaal. Opstaan met hoofdpijn en maagpijn, niet leuk! Daarom een paar tips om je feestkater snel buiten te jagen.

 

1. Voor je naar het feestje vertrekt

Eet al iets kleins. Een boterham met kaas, een banaan, een havermoutkoekje… Voldoende proteïnen, vetten en complexe koolhydraten, zorgen ervoor dat je lichaam de alcohol niet te snel absorbeert.

2. Op het feestje

Nee, dat waterglas op tafel staat er echt niet alleen voor de BOB onder jullie. Let erop dat je na elk glas alcohol een glas water drinkt.

3. Voor je in bed kruipt

Drink best nog een glas melk of een hele fles water voor gaat slapen. Zorg dat je lichaam kan rehydrateren.

4. Als je opstaat

+ Sta dan ook echt op. Blijf niet in je bed liggen. Het is verleidelijk maar je kater zal niet plots verdwijnen. Zet de ramen open en snuif wat frisse lucht op.

+ Maak een Virgin Mary cocktail met tomatensap én selder. Deze groenteboost vult de vitamines aan en herstelt de mineralenbalans in het bloed. Zo’n pittig drankje gaat recht naar je maag én je hoofd en zorgt voor een opkikker van jewelste.

+ Je hebt zin in frietjes en hamburgers, maar probeer toch nog iets gezonds te eten. Je lichaam zal veel sneller herstellen.

+ Trek je even terug in de badkamer. Neem een bad met veel schuim en doe een hydraterend maskertje op. Je zal je snel frisser voelen.

funny-drinking-quotes