45 minuten tekenen, kleuren of schilderen vermindert het stressniveau in je lichaam aanzienlijk. Dat dat ook het geval is als je geen groot tekentalent bent, is toch wel verrassend.

De resultaten van een recent wetenschappelijk onderzoek, werden gepubliceerd in ‘Art Therapy: Journal of the American Art Therapy Association.’

De onderzoekers nodigden verschillende types mensen uit, tussen 18 en 59 jaar, en gaven hen papier, potloden, stiften en zelfs klei. Er zaten mensen tussen met aanleg voor tekenen en ook mensen zonder artistieke gave. Wat bleek? Na 45 minuten creatief bezig zijn, was het stressniveau van 75% van de testpersonen aanzienlijk verminderd. Dat hebben ze gemeten aan de hand van het hormoon cortisol dat door het lichaam wordt aangemaakt bij stress.

Niet alleen de Picasso’s in het gezelschap ondervonden de gunstige effecten van de kleurpotloden, ook diegene die totaal geen aanleg hebben voor tekenen. Vooral de jongere aanwezigen hadden merkbaar deugd van hun knutseluurtje.

Tekenen dus! En ‘nee, ik kan dat niet’, is dit keer geen excuus. Ga kleuren, ga tekenen, en dat je 3-jarige nichtje het beter kan dan jou, maakt echt niet uit.

With a little help from this app gaat dat kleuren en tekenen trouwens vanzelf!

Bron: The Huffington Post