Op 8 mei gaan in ons land de terrassen weer open. Wij lijsten alvast enkele leuke plekken in openlucht voor je op : genieten van een drankje of lunchen in onze hoofdstad, Pinterest-proof en in intieme kring dineren ín een wijngaard, hoog boven de grond nippen van een cocktail of een Duvel 6,66 proeven in de hipste hidden gem van Antwerpen.

Smokey Jo’s Garage

haw·dee! Wie op de wereldkaart naar ‘The Dirty South’ speurt, zal in hartje Berchem belanden: in de garage en opslagplaats van Stadsbrouwerij De Koninck. American inspired zomerbar Smokey Jo’s Garage wordt opnieuw een pop-up buitenrestaurant van maar liefst 2900 vierkante meter. Daar waar de pitmasters van het bekende, rebelse BBQ-restaurant Black Smoke het vuur laten oplaaien en de chefs van The Dirty Rabbit en Brasserie Appelmans in de potten roeren. Op het menu vind je ‘highway snacks’ zoals onder andere de befaamde Black Smoke bitterballen en ‘overloaded nachos’ en ‘Route 666 sandwiches’, net als heel wat kidsproof gerechten. Topbartenders stoken er moonshine én naast heel wat unieke brouwsels van de brouwerij, proef je er ook exclusief de nieuwe Duvel 666 van de tap. Smokey Jo’s Garage 666 popt op van 8 mei tot 29 augustus. Alle info vind je via de Facebookpagina van Smokey Jo’s Garage 666. En wat bij regen? Naast de enorme buitenruimte, is er ook voldoende plaats op één van de overdekte terrassen. Ook tof: de Garage wordt gerund door drie badass jonge vrouwen.

Binnenplaats Stadsbrouwerij De Koninck, Antwerpen – Boomgaardstraat 17, 2018 Antwerpen – Donderdag & vrijdag vanaf 16u – Zaterdag & zondag vanaf 12u 

Plein Publiek BXL

Ook de Brusselse hotspot Plein Publiek maakt zich op voor de heropening. Op het prachtige terras aan de voet van de Kunstburg, geniet je van de zon, muziek én lekkere Libanese streetfood met een twist. Het populaire restaurant SUMAC – dat gevestigd is op het hippe Antwerpse Zuid –  neemt nu de keuken van Plein Publiek BXL over. Op het menu: sharing gerechten, mezzes,  kraakverse ingrediënten, veel groenten en Midden-Oosterse smaken. Een plekje reserveren voor een drankje of hapje op het grote zomerterras doe je hier: bit.ly/PleinPubliekBXL-reservations

Kunstberg 5, 1000 Brussel
Dinsdag – Zondag 11.30u – 22u

Cocina

Liefhebbers van Italiaanse gastronomie? De drie Brusselse terrassen van Cocina zullen u ook verwelkomen: Cocina Aperitivo Bar & Pizzeria, Cocina Negozio & Trattoria en Bistrò Nazionale. Een Italiaanse sfeer om een aangenaam moment door te brengen, of het nu is voor een Italiaanse cocktail, smakelijke antipasti of pasta en pizza!

Reserveringen gebeuren via de website: www.cocina.be waar je ook de verschillende restaurants, hun adressen en openingstijden vindt.

Voltaire

Het terras van restaurant en traiteur Voltaire zullen alle dagen open zijn van 12.00 tot 20.00 uur. U bent er welkom voor lunch, tussendoortje, aperitief… en zelfs voor uw brunches in het weekend.

Georges Brugmannplein 3 – Brussel

Dinner at the vineyard

 

Beeld je in: de ondergaande zon verdwijnt langzaam achter de horizon en de wereld krijgt een oranjerode gloed. Je bevindt je middenin een prachtige wijngaard, omringd door druivenranken, terwijl je geniet van je gezelschap, een heerlijk diner én topwijnen. Niet in Italië of het zuiden van Frankrijk, maar op een boogscheut van Gent. Op het wijndomein Wijngoed Rhode in Melle kan je van mei tot augustus een lunch of diner reserveren in beperkt gezelschap. Tijdens ‘Dinner at the vineyard’ geniet je in een unieke setting van een (privé)lunch of diner voor acht tot veertien personen. Aperitieven doe je met een mousserende wijn op het grote terras, vanwaar je een prachtig zicht hebt op het magnifieke domein. Lunchen in de zon of dineren bij maanlicht doe je tussen de druiven, exclusief voor jouw gezelschap.

Info en reserveren via www.wijngoed-rhode.be/datv/
Vinkeslag z/n, 9090 Melle

Poké House

Een frisse Poké Bowl, een schijn van Hawaï op de Belgische terrassen, klinkt heerlijk in de oren, niet? Vanaf 8 mei is iedereen welkom op de terrassen van alle Poké House restaurants.

Op het grote terras van Poké House Louise, op de Place du Luxembourg, in Boondael, of op het nieuwe terras van Poké House Sainte-Catherine, elk adres is voorbereid om u het beste van Poké te serveren. Poke House Ukkel verwelkomt u ook met een paar tafels.

Pluspuntje: al hun ingrediënten zijn vers, bereid en gesneden in hun atelier in de ochtend, waardoor het de perfecte lunch of diner is voor de mooie dagen!

Raadpleeg de adressen via de website.

De rooftop van BBQ-restaurant Black Smoke

Yes, ook onze favoriete zomerhotspot aka het rooftopterras van het Antwerpse BBQ-restaurant Black Smoke opent opnieuw de deuren. Afgelopen tijd kon je er terecht voor je take-away bestelling, maar intussen staan de tafeltjes weer op z’n plek. Wie de stairway to heaven betreedt komt terecht op de zesde verdieping van Black Smoke. Op 21 meter hoogte en met een uitzicht over de hele stad heerst er een heerlijke urban vibe, terwijl jij geniet van frisse biertjes, cocktails en een heerlijke BBQ-lunch of sharing platters. Je hoeft niet te reserveren, er geldt een ‘first come, first served’-principe.

 Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen
Geopend bij goed weer.
Woensdag tot vrijdag: 15u00 – 22u00
Zaterdag tot zondag: 12u00 – 22u00

TÍO tapasbar

TÍO besloot in oktober om de deuren te sluiten tijdens de lockdown, de typische op houtskool gegrilde gerechten leenden zich immers niet echt tot take-out en delivery. In deze zomerse hotspot waan je je voor even in een ‘xampaneria’ in Barcelona. Ambassadeurs van fast casual dining Raphael Helsmoortel en Serge Frank zijn ook de bezielers van Sum Sum, La Taqueria, Sumac, Tito en Fugu, drukbezochte restaurants op het Antwerpse Zuid. “We leven met het plein. Bij mooi weer doen we onze terrassen zo vroeg mogelijk open. Bij slecht weer gebruiken we onze grote parasols om buiten te kunnen blijven zitten zo lang het kan. De Marnixplaats is een bruisende plek op het Zuid, en heeft zijn gasten té lang gemist. We kunnen niet wachten om het plein weer -in alle veiligheid- tot leven te brengen”, zegt Raphael Helsmoortel.

TÍO
Marnixplaats 7
2000 Antwerpen
www.tio-antwerp.be