De herencollectie van Terre Bleue viert dit jaar z’n tiende verjaardag met een gelimiteerde capsulecollectie. Geïnspireerd door Steve McQueen, de legendarische acteur uit de sixties, creëerde Studio Terre Bleue samen met ontwerpster Veronique Branquinho een capsulelijn. Acteur en karakterkop Valentijn Dhaenens schittert als model voor de collectie. Naast een Ford Mustang uiteraard.

Het verhaal van het Belgische modehuis Terre Bleue gaat verder terug dan de start van de herencollectie tien jaar geleden. Dit familiebedrijf met Gentse roots is al sinds 1938 actief in de modesector. Intussen is de vierde generatie van de familie Perquy aan zet bij Terre Bleue. Het modehuis kan dan ook prat gaan op een enorme knowhow en expertise. Kwaliteit, pasvorm en oog voor detail zitten in het DNA van het merk vervat.

Buiten de lijnen kleuren

De damescollectie vierde recent z’n vijftiende verjaardag. Nu is het de beurt aan de (minder bekende) herencollectie. Die bestaat dit voorjaar precies tien jaar. “Het is de ideale gelegenheid om onze herencollectie in de spotlights te zetten en een extra creatieve injectie te geven”, licht Marketing Manager Liesbeth De Keyser toe. “Ons vaste designteam van Studio Terre Bleue tekende samen met ontwerpster Veronique Branquinho een gelimiteerde capsulecollectie. We kleuren buiten de Terre Bleue-lijnen, maar brengen toch een collectie die het DNA van ons merk respecteert.”

Vernieuwende pasvorm

Veronique Branquinho is een designer die sterk aanleunt bij de waarden van Terre Bleue: authenticiteit, positiviteit, warm en toegankelijk. De ontwerpster ontwierp voor haar eigen modelabel zelf jarenlang herencollecties. “Haar werk, persoonlijkheid, expertise en ervaring trokken ons aan. We vonden elkaar in onze gezamenlijke focus op kwaliteit en pasvorm”, verduidelijkt Liesbeth De Keyser. Het resultaat van de samenwerking is een meesterlijke capsulelijn in de typische Terre Bleue-kleuren, wit, blauw en beige, maar met de onmiskenbare stempel van Veronique Branquinho. Vooral in de vernieuwende pasvormen herken je de hand van de ontwerpster.

Meet de Vlaamse Steve McQueen

Inspiratiebron voor de collectie is Steve McQueen, de populaire Amerikaanse acteur uit de jaren zestig die bekend was om z’n nonchalante flair en coole uitstraling. Hij groeide uit tot een fashionicon en werd ook wel de King of cool genoemd. In de collectie zie je z’n typische nonchalance en cool vertaald in een maatpak, een stoere outfit in jeans op jeans, een cardigan met sjaalkraag, polo, … Als model voor de capsulecollectie koos Terre Bleue voor de Vlaamse acteur Valentijn Dhaenens. Hij zet de McQueen-attitude op ongeëvenaarde wijze neer. Op Cap Gris-Nez poseert hij naast een Ford Mustang, de auto waarmee McQueen in z’n bekendste film Bullitt (1968) een iconische achtervolging deed. Effortless cool… Helemaal op maat van deze capsulelijn mét karakter.

Info. www.terrebleue.com