De 5 must do’s in Thailand!

142

29 APRIL 2014 | Thailands toeristische highlights zijn ongetwijfeld de stranden van Phuket of de tempels van Bangkok. Maar vergis je niet, het tropische paradijs heeft nog zoveel meer voor ons in petto! Ongekende activiteiten en plaatsen die absoluut de moeite lonen. Kriebelt je neus al van nieuwsgierigheid? Hieronder vijf must do’s waar je geen spijt van zal krijgen, beloofd!

 

1)   Bewandel de prachtige stranden en eilanden

Met zijn meer dan drieduizend kilometer kust en duizenden stranden, of zeg maar vakantieparadijzen, scoren maar liefst acht stranden in de top 25 van beste Aziatische stranden (verkozen door TripAdvisor). Met hun schitterende ligging, rust, netheid en kristalhelder water als grootste troeven. Nai Harn Beach op het eiland Phuket is de absolute topper! Maar ook Rai Le en Phra Nang (op de Rai Le Peninsula) en Salad Beach (Ko Phangan) behoren tot de favorieten van de TripAdvisor globetrotters.

1750309132)   Spring op je fiets en snuif de sfeer op
Het klinkt misschien verrassend, maar het is perfect mogelijk: Thailand bezoeken met de fiets. Het is een fantastische manier om de omgeving te ontdekken. Fietsen kan quasi overal, op tempelsites, op het platteland en zelf in de steden! Denk maar aan het Historisch Park van de oude hoofdstad Ayutthaya of langs de wijken van Bangkok. Je kunt ook meerdaagse fietstochten maken, bijvoorbeeld in de regio rond Chiang Mai of Nan, waar je helemaal één wordt met de natuur en lokale bevolking. Er zijn gespecialiseerde bedrijven zoals Spiceroads (www.spiceroads.com) met een uitgebreid aanbod aan makkelijke tot zeer avontuurlijke fietstochten.

4608296133)  Geniet van een zalig relaxerende riviercruise
Een van de beste manieren om de pracht van de tropische fauna en flora te ontdekken, is tijdens een riviercruise. Met tal van mogelijkheden, zoals een cruise op de Chao Phraya rivier van Bangkok naar Ayutthaya of een vierdaagse cruise op de River Kwai, die niet alleen omwille van hun natuurpracht maar ook voor een bezoek aan grote bezienswaardigheden onderweg, zeker de moeite lonen! (www.nstravel.com/packages/Cruises/5/en).

4688498974)   Sta oog in oog met de ongerepte natuur
Op Ko Klang in de provincie Krabi streven de inwoners naar de ontwikkeling van een duurzaam toerisme met respect voor de natuur. Zo is er ook slechts één hotel op het eiland, Islander Eco Village, en kan je zelfs logeren bij de bewoners. Er worden tal van activiteiten georganiseerd zoals Batik ateliers, tochten door de mangrove wouden en grottenbezoekjes. Ideaal dus om je avontuurlijke ik naar boven te halen! (www.islandakrabi.com/about-koh-klang.html).

1765256285)   Droom helemaal weg bij een Thaise massage
Weg met stress! Als je een vakantie wilt doorbrengen in het teken van wellness en gezondheid, om jezelf helemaal te herbronnen, ben je in Thailand zeker aan het juiste adres! In alle regio’s, langs de prachtige kusten en in het binnenland, zijn er heerlijke vakantieformules rond thema’s als wellness en cultuur, meditatie, voeding en dieet, spa en natuur, yoga, Thai massage en zelfs Thai boxing. Vind je innerlijke zelf. (www.chivasom.com, www.kamalaya.com, www.absolutesanctuary.com, www.tao-garden.com, www.raninjinda.com).

461065187

AN DE SMET