Reis je met je geliefde dan beleef je niet alleen onvergetelijke momenten maar je leert mekaar ook beter kennen. Zeker als je naar Thailand gaat, een perfecte bestemming voor koppels. Kies maar uit: droomstranden, avontuurlijke activiteiten en totale ontspanning. Harten gaan er sneller van kloppen.

Van de luxe resorts langs het strand via de steden naar de ecolodges in de jungle…overal nodigt Thailand uit om te ontspannen. Of je nu kiest voor een avontuurlijk verblijf, een strandvakantie of puur genieten, altijd keer je uitgerust huiswaarts, zonder stress en klaar om de rest van de winter te trotseren.

Paradijs Golf van Thailand

De eindeloze zandstranden, afgezoomd met palmbomen, en de tropische eilanden zijn het perfecte decor voor een vakantie met zijn tweetjes, onder een stralende zon of romantisch maanlicht. Geen reden om te aarzelen want het aantal rustige droomeilanden, ook met de nodige animatie, is haast niet te tellen.

Op hooguit één uur vliegen van Bangkok ligt het eiland Koh Samui waar je werkelijk alles vindt voor een perfecte vakantie. De witte stranden en het kristalheldere water zijn als in een droom. Geniet van een dolce farniente op het strand, van een zwempartij in de zon, van de onderwaterwereld, de magische zonsondergang, het diner bij kaarslicht. Koh Samui is de trekpleister voor echte romantici.

Veel intiemer is Koh Kood, een maagdelijk eiland op de grens met Cambodja. De natuur is overweldigend groen en de stranden zijn rustig. Geniet van een diner onder de sterrenhemel en van baden in de nacht.

Parels van de Zee van Andaman

Krabi is een stukje tropisch paradijs in het zuiden van Thailand. Op zowat een uur ligt Koh Lanta, geliefd om zijn kilometerslange stranden met wit zand en azuur gekleurde zee. Activiteiten ? Luieren en zonnen, diepzeeduiken, vissen en genieten van de regionale tradities of zalig nietsdoen.

Koh Lanta is een must voor koppels die uitkijken naar rust.

Ook op Ko Ngai is de sereniteit en de vredigheid verzekerd. Het kleine eiland wordt omringd door een koraalrif, ideaal voor duikers, en de stranden bieden zon én schaduw onder de palmbomen.

Vanuit Ko Ngai kan je ook een excursie maken naar het nog vrediger paradijsje Ko Kradan, bekend om zijn mooie onderwaterwereld.

Een andere parel voor geliefden is Koh Yao Noi, zeker als je houdt van isolement en romantiek.

Dichtbij de kust van Maleisië liggen nog meer eilanden die tot de verbeelding speken zoals die van de Tarutoa archipel. Eén van de 51 eilandjes heet Koh Lipe. Het heeft enkele van de mooiste stranden van gans Thailand en het is geliefd omwille van het rustige leven en de vriendelijke sfeer.

Kijk je uit naar de absolute rust ? Kies dan voor Koh Phayam Ranong, één van de kleinste eilandjes in de Zee van Andaman. De natuur is hier intact, ook het koraalrif, de stranden zijn wit en er rijden geen auto’s. Dit is Thailand op zijn mooist !

Meer info op: tourismthailand.org