The Big Wedding

453

24 MEI 2013 | Mieke Wilmssen is in mei onze filmrecensente. Elke week gaat deze vrolijke mama een nieuwe film checken en daarna bezorgt ze ons haar ongezouten verslag. Dankzij haar weet je dus welke film je móet zien… en welke zeker niet. Deze week koos ze voor The Big Wedding.

the-big-wedding1

Niet mijn echtgenoot, maar mijn zusje Tinne mocht deze keer mee naar de film. Ons oog was gevallen op The Big Wedding, een komedie van regisseur Justin Zackham. Op de affiche pronkten vele bekende namen (Robert De Niro! Diane Keaton! Susan Sarandon!), wat ons deed vermoeden dat er ons een kwaliteitsfilm stond te wachten. Maar dat viel wat tegen…

Laat ik beginnen met het verhaal. Wanneer Missy (Amanda Seyfried) en Alejandro gaan trouwen, wordt de hele familie enkele dagen voordien herenigd. Ook Madonna is erbij, de zeer katholieke biologische moeder van de bruidegom. Zijn adoptieouders (Robert De Niro en Diane Keaton) zijn al lange tijd gescheiden maar willen Madonna sparen en doen alsof ze nog gelukkig getrouwd zijn. De vriendin van zijn vader Bebe (Susan Sarandon) heeft heel het feest georganiseerd, maar zij wordt dus even aan de kant geschoven. Volg je nog?

En ja, natuurlijk loopt dit mis. Allerlei situaties die grappig bedoeld zijn maar vooral ongeloofwaardig overkomen, passeren de revue.

Op het einde krijg ik (ondanks het slappe en vergezochte verhaal) toch nog een krop in mijn keel dankzij good old Robert De Niro. Hij probeert zijn dochter uit te leggen hoeveel hij van haar houdt… Het mooiste moment van de film! En heel eventjes geloof ik wat er gebeurt.

Samengevat: Bij een komedie hoop ik eens goed te kunnen lachen. Ik heb harder gelachen met de schaterende vijftigers in de zaal (die vonden het dus wel grappig!) dan met de gebeurtenissen op het witte doek.

Maar ach, we hebben toch een heel gezellige avond gehad maar daar zat de cava achteraf zeker voor iets tussen…

Tot volgende week voor mijn laatste verslag!

Mieke