The Bling Ring

245

14 JUNI 2013 | Stijn Lycke is in juni onze filmrecensent. Elke week gaat deze lookalike van Daniel Craig (aka James Bond) een nieuwe film checken. Achteraf bezorgt Stijn ons dan (shaken, not stirred) zijn verslag. Dankzij hem weet je dus welke film je móet zien… en welke zeker niet. Deze week koos hij na zijn aanvaring met de Trekkies voor… The Bling Ring.

bling-ring-emma
Geen popcorn deze keer.  Vorige week was de doos (en de maagpijn achteraf) veel te groot en ik besloot het over een andere boeg te gooien voor deze tweede recensie. Ook qua genre film. Waar uw reporter vorige week tussen allemaal mannen lag te ronken, zat hij nu tussen uitsluitend vrouwen die een ticket hadden gekocht voor The Bling Ring.

En ja, er was wél keuze deze week. Maar ik kon mijn vrouw Sarah toch niet laten kijken naar een film waar de wereld nogmaals gered wordt? Sorry Will Smith, After Earth zien we nog wel eens on demand…

The bling ring dus.  Het boekje van Kinepolis vooraf even doorbladeren.  Mmm, geschreven door Sofia Coppola en met quasi volledige vrouwelijke cast.  ‘Emma Watson doet ook mee in de film! Zo’n bekende naam! Het kan dus niet slecht zijn Stijn’, zei ik nog tegen mezelf net voor het binnenstappen van de zaal.

Dankzij mijn gedegen research wist ik dat het ging over een bende tieners die huizen van rijke Hollywoodsterren binnendringen. En dat het gebaseerd is op een true story… OEPS! Ik heb zonet de volledige film verklapt! Geen spanning, geen onverwachte wendingen!  Enkel een bende tieners die het ene na het andere huis bezoeken, foto’s nemen en schoenen gritsen.

Een uur lang niets anders dan bovenstaande verhaallijn.  Mijn goudvis kan meer spanning in een film schrijven.  Fysiek was ik nog aanwezig in de zaal, maar daarmee is alles gezegd.  Vermoedelijk was dit een hot story in Hollywood toen de (waargebeurde) inbraken plaats vonden, maar om er nu een film over te maken…

Het enige ‘opwindende’ aan de film het moment dat de tieners uiteindelijk opgepakt worden.  Je zou verwachten dat dit spannend in beeld is gebracht, maar nee hoor.  Gewoon iemand die op de deur klopt en een tiener oppakt. Vijf keer na elkaar.

Bedenking: Als vader van een jonge dochter zal ik het nog lastig genoeg krijgen eenmaal ze ouder is. Ik vermoed echter wel dat ze geen auto’s zal stelen en huizen binnendringen zoals ze doen in de film, waar elke wagen open was, voorzien van geld, drugs, juwelen.  En iedere villa in de Hollywood hills heeft ofwel een schuifdeur die open staat, ofwel een sleutel onder de mat.

En Emma Watson. Ze had beter niet meegedaan. Punt. Van zo’n actrice verwacht je meer.

Bedenking twee: ‘Ik had beter een grote doos popcorn gekocht’ , zei ik tegen mezelf toen ik de sfeerlichtjes in de kinepoliszaal aan het tellen was.

Op naar film nummer 3!

Stijn