The Blog Parade is op komst!

99

De 30 beste modeblogs van Vlaanderen. Wie zijn, wat doen ze,… maar vooral: hoe kozen we ze?!

1. We verzamelden alle Vlaamse modeblogs die we maar konden vinden. Uit ons hoofd, via de vele Twittertips, collega’s… en onze goeie vriend Google. Die vondst herleidden we tot 30 blogs die volgens ons (lekker subjectief!) kans maakten op de hoofdvogel. Blogs waar de klemtoon niet echt op mode lag (zoals www.itgirl.be) en websites die veel meer zijn dan een blog (zoals belmodo.tv van opperfashionista Tiany!!) werden niet weerhouden. (Maar zijn tussen deze twee haakjes ook absolute must-visits!)

2. We stelden een jury samen: 4 vrouwen en een paardenkop.

3. Alle 5 de juryleden gaven de 30 geselecteerde blogs punten. Maximum 10 voor ‘look and feel’ en max 10 voor inhoud. Elke blog eindigde dan met een score op (5×20 punten) 100.

4. Nog even overleggen en knopen doorhakken bij ex aequos (of hoe schrijf je dat?) en de top 30 lag vast. Simpel gelijk goeiendag.

De komende dagen en weken laten we The Blog Parade hier netjes passeren. We beginnen met nummer 30 en hopen op 4 maart met nummer 1 te eindigen. En vier maart is niet toevallig de dag dat de modespecial van Steps verschijnt… mét tips om je eigen modeblog te starten.

Kwestie dat jij dan de volgende keer kan winnen! 😉