Over een leuke samenwerking gesproken: The North Face verwerkt de dramatische berglandschappen van de Himalaya in een urban capsulecollectie in samenwerking met Liberty of London, de wereldberoemde stoffenhandelaar.

Met de samenwerking tillen de merken de bekende handgeverfde stoffen die Liberty al sinds 1875 produceert naar een hoger niveau. Het resultaat is een serie kledingstukken waarin 145 jaar aan expertise is verweven met de berglifestyle van The North Face.

De collectie is speciaal voor vrouwen en een overduidelijke weerspiegeling van haar Londense erfgoed. De collectie bevat vijf kledingstukken en verschillende bijpassende accessoires. Kopstuk van de collectie is de opnieuw ontworpen iconische Sierra Down Jacket met all over Liberty-print. Bovendien houdt de jas je warm in alle weersomstandigheden. De snit en pasvorm van de Sierra zijn gebaseerd op de originele versie uit 1968, met een oversized pasvorm, opgestikte zakken en zoom met trekkoord.

Andere essentiële kledingstukken uit de serie zijn de Sierra Sherpa Fleece ¼ Zip, Liberty Hoodie en Liberty Tee. Elk kledingstuk is voorzien van de unieke Liberty-print. Om de eenmalige samenwerking compleet te maken zijn er in de Liberty-serie een veldtas, bucketpet, pet met vijf vlakken en een toilettas.

 

De collectie is nu verkrijgbaar via www.thenorthface.eu en in geselecteerde The North Face-winkels. Op de hoogte blijven van toekomstige nieuwe collecties? Volg @thenorthface op Instagram en Facebook.