Verrassend: H&M gaat nu ook samenwerken met het cultmerk The Vampire’s Wife, het geesteskind van de Britse ontwerper, model en muze Susie Cave (echtgenote van Nick Cave). The Vampire’s Wife is een modefavoriet die bekend staat om zijn glamoureuze details en een ongebreidelde viering van vrouwen en de vrouwelijke vorm. De kledingstukken zijn gemaakt van duurzame materialen.

“Het was een grote eer om gevraagd te worden als ontwerper en creatief directeur van de samenwerking van The Vampire’s Wife met H&M. H&M heeft zich tot het uiterste ingespannen om de donkere en sensuele wereld van The Vampire’s Wife tot leven te brengen. Ik hoop dat deze collectie net zo veel plezier geeft aan degenen die hem dragen als dat ik hem heb gemaakt,” zegt Susie Cave, Creative Director en Designer.

De statementstukken zijn onder andere de kanten mystieke mini-jurk met opvallende schouders, de fluwelen mini-jurk met sensuele strik en de romantische kanten cape van zilverkleurig kant, allemaal gemaakt van gerecycleerd nylon en gerecycleerd polyester. De kenmerkende focus van de Vampire’s Wife’s Wife op het silhouet schittert op de kanten jurk met retro gerimpelde zoom. De accessoires stimuleren de eigenzinnigheid, want de kettingen, armbanden en sierraden zijn voorzien van symbolen zoals een oog en een wolk en natuurlijk de iconische vampiertanden. Vingerloze kanthandschoenen en een witte, afneembare kraag met ruches zijn beide ook speels. Klassiek zwart domineert de collectie voor een uitnodigend mysterieus gevoel, met glanzend zilverkleurig kant, weelderige manchetknoopjes en rijke fluwelen texturen die een luxueuze toon toevoegen aan de collectie.

Ontdek de collectie hier:

 

De collectie is vanaf 22 oktober 2020 verkrijgbaar in geselecteerde winkels en online op HM.com.