This is The Voice!

342

25 MAART 2016 | Shrek bestaat echt. En hij kan zingen! In Shrek de musical komt de groene reus tot leven. Gisteren was het  première in de Antwerpse Stadschouwburg. Steps ging, genoot… en deed een Showbizz Bartje.

Aangekomen in Antwerpen, valt het meteen op: Alles is groen! De bekende en minder bekende Vlamingen stromen dus binnen langs een groene loper. Eens in de zaal is de spanning te voelen… Tot het spektakel begint en de eerste zangnoten de zaal in geblazen worden. Wat een stem heeft die Shrek! De stembanden van dienst zijn die van Chris Van den Durpel – gisteren voor een dag The Voice Van Vlaanderen.

DSC_0908 credits Luc Monsaert (Medium)

Chris Van Den Durpel als Shrek: The Voice Van Vlaanderen. (Foto Luc Monsaert)

Het verhaal is wellicht welbekend. De grote groene oger wordt verliefd op de mooie prinses Fiona. Overdag is zij een prachtige vrouw, ’s nachts verandert ze in een groen monster. Pas door de kus van haar ware liefde wordt ze full time oger.

Ons oordeel? We zaten twee uur vastgeplakt aan onze stoel en werden een paar keer achterover geblazen door de stemmen van de vele musicalsterren. Ezel (aka Donkey) zorgde op tijd en stond ook voor een portie hilariteit. Lachen! Af en toe zat er ook een knipoog in naar de actualiteit én (ook zonder Donkey) humor. Ook de kostuums waren tot in de details dik oké. In één woord AF! En we gebruiken dit label niet vaak maar toch… een AANRADER!

Na de première volgde nog een receptie, alwaar wij van Showbizz Bart deden: op de foto met de BV’s. Kijk maar!

eIMG_6995 (Medium) IMG_6992 (Medium) IMG_6997 (Medium) IMG_6999 (Medium) xIMG_6991 (Medium) zIMG_7000 (Medium)

Shrek de musical loopt nog tot 14 april in de Staddschouwburg in Antwerpen. Tickets zijn verkrijgbaar op www.shrekdemusical.be en www.stadsschouwburgantwerpen.be.

Francesca Lutters