Omdat we nooit genoeg krijg van katten: ziehier Thor, de Bengaalse kat die duizenden volgers heeft op Instagram en een echte internetsensatie is. En guess what? Het mandje van Thor staat gewoon in België!

Thor lijkt dankzij zijn vlekken op zowel een tijger als een luipaard, maar de kleine beauty is wel degelijk een kat. Dankzij zijn Instagram– en Facebookaccount is hij overigens hard op weg om de meest populaire kat online te worden.

 

En Thor woont gewoon in Kortenberg, waar baasje Rani Cucicov als sinds 2013 goed voor hem zorgt. “Er zijn niet zoveel mensen die een Bengaalse kat hebben”, zei ze aan de Huffington Post. “Sommige mensen beweren dat ik de vlekken op zijn vacht via Photoshop aanbreng, maar dat is echt te gek. Op Instagram gebruiken we wel een filtertje om de kleuren een beetje aan te passen, maar Thor heeft wel degelijk zo’n mooie vlekken.”

🐯

A photo posted by Thor The Bengal (@bengalthor) on

😴😸

A photo posted by Thor The Bengal (@bengalthor) on

🐯

A photo posted by Thor The Bengal (@bengalthor) on

 

Thor mag dan mysterieus en bijzonder lijkt, hij is in de eerste plaats een toffe huiskat met bijhorende eigenaardigheden: “Hij is dol op vliegen vangen! Heel erg handig, zo hoeven wij zelf niet meer aan de slag met de vliegenvanger. Ook houdt hij enorm van babbelen. Dan miauwt hij steeds luider en luider, tot hij voldoende aandacht krijgt. En hij is ook een echte knuffelkat; even over zijn buikje wrijven vindt hij zalig.”

Thor nog een echte familiekat die geen weet heeft van zijn Internetberoemdheid, maar baasje Rani denkt eraan om iets nuttigs te doen met zijn populariteit: “Ik denk eraan kalenders en posters te laten maken, en de opbrengst ervan te schenken aan het dierenasiel. Thor is zelf niet afkomstig uit een asiel, maar ik heb mateloos respect voor de mensen die er werken en zich over ongewenste dieren ontfermen. Ieder dier verdient een goede thuis!”