Kun je voorlopig niet meer bij je favoriete nagelsalon terecht maar schreeuwen je nagels om een degelijke opfrisbeurt? No worries, een diy-manicure hoeft niet stressvol te zijn, met dank aan het eenvoudige stappenplan van Rita Remark, essie Global Lead Educator en celebrity nagelstyliste.

Stap 1: nagellak verwijderen, handen reinigen en ontsmetten

Wat je nodig hebt: nagellakremover met of zonder acetone, wattenbolletjes of -pads, zeep en water

Begin thuis aan je manicure door eerst indien nodig je huidige nagellak te verwijderen.

Donkere kleuren kunnen hardnekkiger aanvoelen om te verwijderen, maar vermijd heen en weer wrijven om vlekken op je nagelriemen te voorkomen. De beste en gemakkelijkste manier om donkere nagelkleuren te verwijderen, is door de nagellakremover op je nagels te drukken, 5 seconden te wachten zodat de nagellak wat los weekt en vervolgens over de lengte van de nagel de nagellak af te vegen. herhaal deze stap nog een paar keer om restjes te verwijderen.

Zodra je nagels nagellakvrij zijn, was je je handen met water en zeep (of je ontsmet ze) zodat je kan beginnen met een schoon canvas!

Stap 2: knip en vijl je nagels

Wat je nodig hebt: nagelknipper, nagelvijl, nagelpolijstblokje

Als je nagels te lang zijn geworden, begin dan met het knippen van je nagels in plaats van ze meteen te vijlen. Knip met je nagelknipper de nagels af met kleine knipjes – van de ene kant van de nagel naar de andere kant. begin nooit in het midden, dat zet te veel druk op je nagelplaat. Zodra je de gewenste nagellengte hebt, vijl je je nagels vervolgens in vorm met een zachte nagelvijl en verfijn je de randjes door met een nagelpolijstblokje langs de tip te gaan om eventuele oneffenheden te verzachten! Of je nu gaat voor vierkante, squavol, stiletto of trendy coffin nagels, het is aan jou om te bepalen hoe je een manicure tot leven laat komen.

PRO TIP: moeite om de juiste vorm voor je nagels te vinden? De gemakkelijkste manier om de sterkste, meest flatterende nagelvorm voor jou te vinden, is door de vorm van je nagelriemen te spiegelen. Als je een gebogen nagelriem hebt, probeer dan een ovale of ronde nagelschaduw.Aals je nagelriemen recht zijn, kies dan voor een vierkant of squoval: een ovale vorm met een rechte tip.

Stap 3: krijg je nagelriemen in vorm

Wat je nodig hebt: nagelolie en een (houten) bokkenpootje

Om je nagelriemen te verzachten, breng je een druppeltje nagelolie (zoals de essie apricot cuticle oil) aan op elke nagel – veeg het voorzichtig uit over je nagelriem. Met een houten of een proper roestvrijstalen bokkenpootje duw je voorzichtig elke overgroeide nagelriem terug op zijn plaats. Onthoud altijd dat onze nagelriemen een beschermende barrière zijn, die voorkomt dat bacteriën ons lichaam binnendringen. Sommige mensen hebben dunne, nauwelijks zichtbare nagelriemen, terwijl anderen van nature dikker worden, maar beide zijn gezond als ze goed worden verzorgd, dus niet overdrijven!

PRO TIP: sla het weken in water over. Het is een mythe dat het weken van onze nagels in water de beste manier is om een ​​manicure te beginnen en nagelriemen te verzachten. Door je nagels te weken, nemen ze water op en zetten ze uit, zodat de nagel mogelijk pas na 24 uur terug op zijn ware grootte samentrekt. Polijsten direct daarna kan dan ook minder ‘nagellak-draagtijd’ betekenen.

Stap 4: exfolieer de nagel, knip en hydrateer

Wat je nodig hebt: nagelpolijstblokje, nagelriemkniptang

Net als ons huidoppervlak zijn onze nagels vatbaar voor oliën, residu en opbouw. Exfolieer je nagels door ze zachtjes te polijsten met een nagelblok. denk eraan om voorzichtig te zijn! Hoewel essentieel wanneer correct gedaan, kan te veel polijsten de nagel verzwakken en splijten veroorzaken. Knip nijnagels (nagels waarbij de huid langs de nagelriem is ingescheurd) en droge huid voorzichtig weg met een nagelriemkniptang. Deze stap is alleen nodig als je een nijnagel hebt.

Nadat je je nagels hebt geknipt, hydrateer je de huid met een vocht-inbrengende crème die zich op de droge gebieden richt. Eenmaal geabsorbeerd, veeg je de nagels af en gebruik je de nagellakremover om de nagelbedden schoon te maken voor het leuke, gekleurde gedeelte.

Stap 5: breng je base coat aan

Controleer bij het selecteren van je nagellakkleur of een base coat wordt aanbevolen. Een base coat zorgt ervoor dat de houdbaarheid van je manicure verlengd wordt.

Stap 6: breng 2 lagen kleur aan

Breng twee lagen nagellakkleur aan, zodat je tussendoor een beetje ruimte hebt om het te laten drogen voordat je je tweede laag aanbrengt. Houd je hand stabiel door je beide ellebogen op tafel te houden. Voor beginnende nagel-lakkers is het handig om te beginnen met de hand waar je je het minst comfortabel bij voelt om een ​​minder wankele start te garanderen.

Stap 7: finish met een top coat

Een top coat beschermt je manicure en voegt een glossy glans, glitterpunch of zelfs matte finish toe. Deze stap is de kers op de taart van een manicure, dus vergeet het nooit!

Onze favorieten voor een geslaagde manicure @home:

 

(Verkrijgbaar bij www.di.be, www.kruidvat.be, Delhaize en Carrefour)