Thursday Dinners: “Geen betere plek om vrienden te maken dan aan tafel.”

645

27 FEBRUARI 2014 | Dat wij bij Steps een zwak voor blogs hebben, is publiek geheim. Daarom zetten wij elke week een andere Belgische blog en blogger in de kijker. Op deze laatste donderdag van februari doen we dat heel toepasselijk met Thursday Dinners.

Donderdag dineetjesdag, moeten de gastvrouw en -heer gedacht hebben. Meer gezelligheid, meer lekker eten, meer tijd vrijmaken voor elkaar. Het concept is eenvoudig genoeg, volhouden vraagt echter heel wat engagement. Op hun blog Thursday Dinners laten levensgenieters Hannes en Louise ons wekelijks meetafelen, leren we hun gasten en hun goestingen kennen. Louises foodobsessie doet de rest!

louise_foto

Beginnen bloggen
Louise De Brabandere: “Van jongs af aan ben ik steeds met eten en koken bezig geweest. Kwamen er vriendinnetjes spelen dan bakten we samen in onze prinsessenoutfit een cake of wafels. Ook tijdens mijn studentenjaren was het toevallig rond etenstijd altijd de zoete inval. Twee jaar geleden verhuisden mijn vriend en ik van Gent naar Antwerpen en viel ons sociaal netwerk een beetje weg. Thursday Dinners was het perfecte excuus om vrienden en vrienden van vrienden uit te nodigen voor een gezellige diner en zo nieuwe mensen te leren kennen. Er is namelijk geen betere plek om vrienden te maken dan rond een tafel met home cooked food en een goed glas wijn, vinden wij.”

Volhouden
“Intussen hebben Hannes en ik de blog en een online magazine, Kitchenet. Beide vragen enorm veel werk maar we krijgen er ook heel veel voor terug. We leren nieuwe mensen kennen en zij leren door onze online platforms ons en ons werk ook kennen. Zo kwamen er al snel tal van leuke opportuniteiten op ons af. En zo blijf je doorgaan.”

Inspiratie
“Gepassioneerde mensen geven mij kippenvel, rondom mij, maar ook online. Ik word door hen geïnspireerd om de lat telkens wat hoger te leggen en het beter te doen. Ze leren me dat elke dag een nieuwe start is om dromen na te jagen.”

Daily reads
“Instagram is mijn favoriete inspiratietool dezer dagen. Op onze blog Thursday Dinners staat de huiskeuken centraal en dat weerspiegelt zich in de personen die ik op Instagram volg. Het zijn fotografen, food stylisten en (thuis)koks die simpel maar goed eten hoog in het vaandel dragen. Geen overgestileerde tafels en borden, maar natuurlijke en ongecompliceerde settings staan in hun beelden centraal. Vaak zo eenvoudig en puur dat het oogverblindend mooi wordt. Ze hebben stuk voor stuk een grote liefde voor eten en vakmanschap die ik met hen deel en waaruit ik tonnen inspiratie put.

De jonge getalenteerde food & lifestyle fotografe Nicole Franzen reist met haar camera de wereld rond. Haar prachtige foto’s vind je op de cover van de mooiste magazines zoals Cereal, Kinfolk, Anthology en Bon Appétit. Nicole is vegetariër en haar foto’s zijn dan ook gevuld met heerlijke groentegerechten die ze elegant weet te stylen, nooit overdone. Deze fotografe heeft ook een blog die ik regelmatig bezoek.

Foodblogster Melissa‘s handelsmerk is gerechten from scratch maken. Bij haar komt deeg uit pakjes niet binnen, ze maakt alles zelf. Een werkwijze die ik enorm bewonder en meer en meer zelf toepas. De cleane, lichte beelden die ze op haar blog The Faux Martha post, zijn zonder franjes en laten het gerecht helemaal voor zich spreken.

Sunday Suppers leunt dicht aan bij ons Thursday Dinners concept. Het is eigenlijk een communal cooking center in Williamsburg Brooklyn maar begon vier jaar geleden als een zondagse bijeenkomst bij vrienden thuis. Er werd samen gekookt en gegeten. Het concept barstte uit zijn voegen en groeide uit tot wat het vandaag is: een prachtige plaats waar men de traditie van samen koken, een maaltijd delen en de community viert. De suppers zelf maar ook de gerechten en tafelaankleding worden prachtig gedocumenteerd en via Instagram gedeeld.”

Louises favoriete blogposts
“Het is heel moeilijk kiezen uit al die gezellige diners. Mijn meest favoriete post zijn diegene waarvoor we op locatie gaan. Zo werden we afgelopen zomer uitgenodigd om bij Liesje en Titus te koken met groenten uit hun moestuin. Heel fijn! Maar ook deze recepten zijn toppertjes die ik telkens terug bovenhaal: Geglaceerde zalm met kruidenpannenkoekjes en Thaise mosseltjes.”

Succesvolle posts
“Op Thursday Dinners zijn dat de posts waarin we de diners met de gasten brengen. Mijn vriend neemt prachtige foto’s van de avond en die worden door onze lezers erg gesmaakt. Ze weten graag wie er kwam eten, hoe die gekleed waren, wat we aten, …. Zoals deze girls night of de boys night.
Op Kitchenet zijn het vooral de posts die inspiratie bieden op vlak van tableware die goed scoren. We laten onze lezers kennismaken met mooie, vaak ambachtelijke merken zoals bijvoorbeeld het prachtige keramiek van Lenneke Wispelwey of de mooie koperen flesopeners van Fort Standard. Ook de rubriek ‘object met een verhaal, waarbij we telkens een nobele onbekende zijn favoriete food object in beeld brengen, scoort goed.”

Blogfrequentie
“We posten één keer per week op Thursday Dinners. Aangezien we al onze gerechten en foto’s zelf maken, wil dat ook zeggen dat een post schrijven niet zomaar een post schrijven is. We geven een diner voor 6 personen, ontwikkelen recepten, maken gerechten, nemen foto’s van de gerechten, foto’s van het diner. Meer zou natuurlijk tof zijn maar we verkiezen kwaliteit boven kwantiteit.”

Life-saving tip
“Neem een biogroenteabonnement. Wij hebben er een van De Wassende Maan. Zo kook je perfect in het ritme van de seizoenen, leer je nieuwe groenten kennen, spreek je je creativiteit aan – zeker als je de zoveelste week op rij een kool in je groentepakket vindt (lacht), eet je gezond en steun je de lokale boer. Doen!”

Een gouden tip voor aspirant-bloggers
“Blog over je passie, anders hou je het nooit vol. De rest leer je onderweg.”

Welke vraag hadden we jullie nog moeten stellen?
What’s next? Wij werken heel hard om van onze passie ons beroep te maken. Het is een ware luxe om elke dag datgene te kunnen doen wat je graag doet. En het loont, want meer en meer worden we gevraagd voor food copywriting, food fotografie, receptontwikkeling, set dressing en creative food consultancy. Die waardering, daar doen we het voor!”

Ine D’hoe