Tijdreis naar middeleeuws Brugge: vijf weetjes over Historium

1094

18 MAART 2014 | Je hoeft niet de halve aardbol rond te reizen om in een andere wereld terecht te komen. Een uitstap naar Brugge is bijvoorbeeld goed voor een toffe dichtbij trip én een reis naar de middeleeuwen: Historium brengt je met een interactieve wandeling naar het Brugge van 1435 en laat je zien, voelen en zelfs ruiken hoe het toen was. Kijk je even mee?

Om jou nog meer te overtuigen: ziehier 5 weetjes over Historium en waarom het een tijdreis waard is.

1.Wist je dat….Clara Cleymans, Peter Van Den Begin en Leslie De Gruyter in 1435 ook in Brugge waren? Zij spelen, samen met nog enkele andere acteurs, de personages in het verhaal rond de wandeling van Historium.

2. Wist je dat… je naar naar een welbepaalde dag in de middeleeuwen reist? Meer bepaald de dag waarop Jacob, die voor schilder Jan Van Eyck werkt, de liefde van zijn leven ontmoet. Jacob moet in de vroege ochtend het model Anna en de halsbandparkiet Frederico afhalen op de Brugse kaaien. Maar niet alles verloopt volgens plan…

3.Wist je dat… je in Historium door waarheidsgetrouwe decors stapt? Film, muziek en speciale effecten zorgen voor een levensechte ervaring. Je kan zelfs ruiken en voelen hoe het leven toen was. De geur van saliezeep in het badhuis en de wind die je voelt wanneer je over de oude stad vliegt, zorgen daarvoor.

4. Wist je dat… de muziek die gebruikt wordt speciaal voor Historium geschreven werd? Het was Nicholas Lens die er al zijn creativiteit voor bovenhaalde.Brussels Philharmonic en Vlaams Radio Koor voerden het uit.

5. Wist je dat… er een paasevent georganiseerd wordt? De belevingsattractie wil iedereen laten kennismaken met de paas- en geloofsbeleving in de middeleeuwen. Historium zal daarbij in ware paassfeer zijn met middeleeuwse versiering. Zowel voor volwassenen als voor de allerkleinsten zullen activiteiten voorzien zijn. Het evenement vindt plaats van 5 t.e.m. 21 april en op 26 en 27 april.

En we geven jou als bonus nog een extra interessant wist-je-datje voor de wielerliefhebbers:
Je kan de Ronde van Vlaanderen als een historische VIP beleven. Historium biedt met zijn arrangement op 6 april een uitgebreid middeleeuws ontbijt in buffetvorm aan in het Duvelorium met zicht op de Markt. Beleef daarna de start vanop het balkon waar je met je neus op de startlijn van de Ronde zit. Geniet ondertussen ook van een gratis bezoek aan de attractie. Een ticket voor het VIP-arrangement kost 85 euro per persoon en reserveren kan via info@historium.be.

Praktisch?
Meer info over Historium en de komende evenementen vind je op www.historium.be. De kostprijs van een ticket voor Historium vind je op deze pagina.

Nog wat foto’s nodig? Hier komen ze!

Historium_April_2013_129LRHistorium_April_2013_041LR Historium_April_2013_033LR Historium_April_2013_153LR Historium_April_2013_167LR Historium_April_2013_239LR Historium_April_2013_274LR Historium_April_2013_214LR

 

Marlies Strubbe