Gelegen in het hart van het Belgische spoorwegnet, in het prachtig gerestaureerde station van Schaarbeek, nodigt Train World je uit voor een unieke belevenis die al jouw zinnen zal prikkelen. De ideale uitstap voor het hele gezin.

Het museum van de Belgische spoorwegen laat de bezoekers zijn indrukwekkende collectie, versterkt door een uitstekende scenografie, ontdekken.
Train World is meer dan een museum, het is een unieke spoorervaring die je van de allereerste stoomlocomotieven tot de flitsende hogesnelheidstreinen brengt! Het is een universum dat een beroep doet op alle zintuigen om de vele verschillende dimensies van de spoorwegen te kunnen bevatten. Een bezoek aan Train World is een actieve en verrassende uitstap. Je wandelt tussen locomotieven, neemt plaats in treinen van 100 jaar oud, bezoekt een spoorweghuisje en loopt over een echte spoorwegbrug. Je ervaart zelfs hoe het voelt om een trein te besturen!

Er is heel wat te beleven in Train World. Zeker niet te missen:
Het oud treinstation, een directe duik in de wereld van de trein
– Onze collectie van locomotieven, van stoom naar stroom, met het iconische type 12
– Het authentieke spoorweghuisje, waarrond het museum is gebouwd
– De Koninklijke rijtuigen, echte comfortabele en luxueuze rijdende salons
– De treinsimulator om zelf een machinist te worden.

Train World is ondergebracht in twee gebouwen: het prachtig gerestaureerde station van Schaarbeek en een nieuwbouw met vier hallen. Elke hal is gewijd aan een specifiek thema. De twee gebouwen worden van elkaar gescheiden door een “spoorwegpromenade” waarlangs historisch materieel staat opgesteld.

Praktisch

  • Gemakkelijk bereikbaar met de trein (meer informatie over het aanbod van de NMBS en de S-treinen in het bijzonder op  www.NMBS.be). Geniet van een treinreis plus een bezoek aan Train World aan een voordelig tarief met een B-Dagtrip!
  • Naast het stationsgebouw is er parkeerplaats voor auto’s.
  • Het restaurant “RN Express” verwelkomt u in een gerestaureerd interieur met respect voor traditie en charme, maar met alle hedendaagse comfort.
  • Geleide rondleiding mogelijk bij reservering vooraf (02/224.75.88 of reservaties@trainworld.be)
  • Train World, Prinses Elisabethplein 5 1030 Schaarbeek / 02 224 74 98 / info@trainworld.be / www.trainworld.be
  • Toegangsprijzen : 18-64 jaar : € 12, + 65 jaar : € 9,6-17 jaar : € 9, jonger dan 6 jaar gratis. Familieticket : 2 volwassenen en max. 3 kinderen tot 18 jaar of 1 volwassene en max. 4 kinderen tot 18 jaar € 36.