Een gezonde zomer en een fit lichaam: 6 x powertips van Claudia Van Avermaet

Blogstay-vacation

Sportleerkracht, personal trainer, yoga-instructeur, foodfotografe en auteur van een eigen boekenreeks: Claudia Van Avermaet inspireert dagelijks met gezonde voeding en beweging. Zelf weet ze maar al te goed hoe belangrijk een gezond lichaam is. Wil je net als Claudia een gezonder, fit lichaam en grip krijgen op je leven? Dit zijn haar belangrijkste tips!

1. Zet je gedachten op pauze

“Zet je gedachten even op pauze. Ga naar buiten, naar een plek waar je graag bent. Een plaats tussen de vogels. De bomen, het riet in de vijvers, eenden die urenlang liggen te dobberen. Zet die boormachine van je gedachten even op pauze en geniet van jouw moment in de natuur.”

2. Laat de tijd even los

“Leef eens een dag zonder klok. Het uur is een geweldige uitvinding, maar het zorgt er ook voor dat we opgejaagd worden. Een dag zonder klok kan je leven vertragen. Leef die dag op gevoel en kom terug in je natuurlijke ritme.”

3. Vereenvoudig je to do-lijst.

“Sta eens stil bij wat je allemaal van jezelf verwacht op één dag. Leg je de lat niet te hoog? Kan je iets verplaatsen naar een ander moment? Kies één taak uit je lijst en focus enkel op die taak. Zo zorg je ervoor dat je gedachten slechts met één ding bezig zijn, dat werkt veel efficiënter.”

4. Gezond koken hoeft niet ingewikkeld te zijn.

“Bereid je goed voor en informeer je, dan ben je klaar als je er eenmaal aan wil beginnen. Neem ook de tijd om uit te zoeken wat voor jou werkt. Iedereen heeft een ander lichaam. Luister ernaar en stel op basis daarvan jouw eigen voedingsplan op.”

5. Start je met sporten, stel dan voorzichtige doelen.

“Kleine successen behalen en die vieren is ook leuk! Plan je sportmoment op een vast tijdstip. Zo vergroot je de kans dat het een gewoonte wordt. Voor mij is het een deel van mijn ochtendritueel, maar je kan evengoed bewegen net voor een pauze of voor het eten.”

6. Breng meer beweging in je dagelijkse leven.

“Neem de trap, maak een wandeling met je hond, plaats je yogamat naast je bed, ga met de fiets naar het werk of te voet naar de winkel.”

claudiavanavermaet.com

Lees ook ons interview met Claudia hier.

(Tekst: Laura Claessens - Foto: Marc Wallican)

Terug naar overzicht

Populair

Meer verhalen