FRIYAY! Het is weekend. En wat voor een: mooi weer en hopelijk hoor jij bij de lucky ones die een extra vrije dag cadeau krijgen. Met deze 6 tips haal je alles uit je driedaagse!

Happy young woman with bicycle

1. Goed begonnen…

Het is weekend en je hebt het verdiend. Doe op vrijdagavond waar je zin in hebt. Thuis in de zetel hangen, fles wijn opendoen, lekker koken, avondje op café. Maak er iets leuks van!

2. Schrap ‘moeten’

Of zorg toch dat niet te veel moet. Plan je weekend niet te vol. Verplaats dat etentje met vrienden of familie desnoods naar een ander weekend. Zorg vooral dat je genoeg vrije momenten inplant.

3. Plan je ‘to do’

Dat klinkt misschien vreemd, maar het is wel handig voor de rust in je hoofd als je de afwas of strijk of dat stapeltje werk dat nog ligt te wachten in je weekend inplant. Sta bijvoorbeeld op zaterdag een uur vroeger op en werk dat eerst af. Dan moet je er de rest van het weekend niet meer aan denken.

4. Verwacht niet te veel

Nee hoor, een weekend moet niet altijd groot feest zijn. Een ijsje met drie bollen halen bij die lekkere ijsverkoper kan al een topmoment zijn.

5. Expect the unexpected

Voor alle controlefreaks: laat los. Go with te flow. Zeg ja op iets geks dat je pad kruist dit weekend, ook als dat betekent dat je je planning moet bijsturen.

6. Leuke afsluiter

Plan nog iets leuks om je weekend af te sluiten. Doe de kinderen weg en ga nog eens naar de film met je lief. Of nodig vrienden uit en bestel pizza. Aan werk denk je de volgende dag wel!

MjAxMy0xZGVhYjFjZjAxNzkzNGZh