Zo maak je de perfecte gin-tonic

1149

Wie echt hip wil zijn, drinkt gin-tonic. Gin-tonic wordt ongetwijfeld nog maar eens dé cocktail van deze zomer. En ginliefhebbers worden komende zaterdag 13 juni extra in de watten gelegd want dan is het World Gin Day! Om de wereldwijde feestdag van de gin te vieren zoals het hoort, kun je dit weekend afzakken naar het allereerste Antwerpse Gin Festival.  Geen tijd om erbij te zijn of nu al grote dorst? De experten van Schweppes geven hierbij enkele tips om te perfecte gin-tonic te mixen.

Cucumber gin and tonic cocktail by a pool outdoors

Op de wereldwijde feestdag van de gin (zaterdag 13 juni) vindt het eerste Antwerpse Gin Festival plaats. Voor de gelegenheid wordt Cargo Zomerbar – Park Spoor Noord – de place to be om de hipste drank van het moment te vieren. Via Facebook lanceerde Nathan Rosenberg van ginbar ‘Ginotheek Mr. Hendrickx ginotheek Mr Hendrickx’ het idee om die dag een Antwerps Gin Festival te organiseren. Maar liefst 12.000 deelnemers bevestigden al hun komst!

Tijdens het Antwerpse ginfestival kun je de hele dag relaxen met een lekkere en zomerse cocktail  in de hand, te kiezen uit meer dan 100 gins. Foodtrucks met wereldse specialiteiten zijn er om de honger de stillen. Met dj’s en live acts wordt het feest compleet! Tussendoor kan je workshops en tastings meepikken.

ADVERTENTIE

Blijf op de hoogte via de Facebookpagina van het event.

The Perfect Serve in 5 stappen

Een uitmuntende gin-tonic serveren vereist enige bekwaamheid. Schweppes onthult voor jullie 5 geheimen van ‘The Perfect Serve’:

Stap 1:  Chill Koel een groot wijnglas af met ijsblokjes. Giet vervolgens het residu weg.

mix1

Stap 2: Dose Serveer de gin, 4-7 cl, volgens je persoonlijke smaak.
mix2

Stap 3: Pour Kantel je glas en giet de tonic langzaam uit, zodat de bubbels zich kunnen vermengen met de alcohol. De tonic koel serveren.

mix3

Stap 4: Blend Meng voorzichtig met behulp van een cocktaillepel. Hierdoor zal elk ingrediënt zijn aroma’s vrijgeven.

mix4

Stap 5: Versier het glas in functie van de gekozen gin met de nodige garnituur, naar eigen voorkeur (schijfje citroen, komkommer, roze peper …).mix5

Nog snel even een uitsmijtertje..

Hendrick’s Gin en Bartel Van Riet vieren samen World Gin Day met een verrassende samenwerking!
Speciaal voor de feestdag ging Hendrick’s in zee met Vlaanderens meest begeerde tuinman Bartel Van Riet. De ‘groene’ presentator van de VRT ging de uitdaging aan om volgens de regels van de kunst een eigen Belgische komkommer met veel liefde te kweken voor dé perfecte gin-tonic. Het ginlabel Hendrick’s Gin heeft zich op korte tijd weten te profileren als premium gin met een uitzonderlijk karakter. Het bekende ginmerk onderscheidt zich van andere gins door de toevoeging van Bulgaarse roos en Belgische komkommers.

hendrics

En zeg nu zelf, wie wil er nu niet de lekkere komkommers van de meest sexy tuinman van Vlaanderen proeven? Om World Gin Day te eren, schenkt Hendrick’s Gin jullie een exclusieve en gegraveerde komkommer van Bartel van Riet bij aankoop van een fles Hendrick’s Gin.

PRAKTISCH
De Hendrick’s komkommers zijn sinds woensdag 10 juni verkrijgbaar –zolang de voorraad strekt- bij volgende verkooppunten:
• ROB – Brussel
• G&T shop – Antwerpen
• Bacchus – Knokke
• Lambrecht wijnen – Gent
• Corman-Collins – Battice (Luik)