Tips om je badkamer ordelijk te houden

197

24 OKTOBER 2013 | De badkamer is meestal de eerste ruimte die na een stevige opkuis weer snel rommelig ligt. Je brengt er nochtans veel tijd door, maar meestal is er in de ochtendrush geen tijd om alles weer op zijn plaats te zetten. ‘s Avonds is de energie dan vaak weer ver te zoeken. Met deze tips hou je de badkamer heel de week door ordelijk en proper.

badkamer (Large)

Voorzie voldoende en ook esthetisch verantwoorde opbergplaats. Vervang de lelijke plastiek bakjes door rieten manden en plaats er alles in wat anders gewoon los op de wastafel ligt. Berg je make-up, haardroger en gezichtsproducten dus op. Wil je snel een nieuwe look, ga dan voor een nieuw douchegordijn en andere handdoeken. Je badkamer zal er al heel wat anders uitzien.

Wil je de producten die je dagelijks nodig hebt toch dicht bij de hand? Plaats ze dan in een beker of open mand, zo kan je er onmiddellijk aan maar liggen ze niet in de weg na ze gebruikt te hebben.

Lectuur en toiletpapier

In de badkamer is het uiteraard ook aangenaam om steeds toiletpapier en wat lectuur bij de hand te hebben. In plaats van het gewoon op de grond te leggen, kan je de magazines in een mooie houder plaatsen. Het toiletpapier kan je dan weer verstoppen in een kleine rieten mand.

Selecteer

Neem eens de tijd om een grondige selectie te maken van al je producten. Heb je echt drie mascara’s en vier bodylotions nodig in je rekje? Laat enkel de producten staan die je dagelijks gebruikt en berg de andere producten op in een doos op je kamer. Kijk tenslotte ook eens goed naar de vervaldatums van scheermesjes, schuursponzen en reinigingsalcohol en gooi weg wat slecht geworden is.

Ten slotte kan je de badkamer snel een oase van rust maken aan de hand van aromatherapie. Bij Rituals kan je mooie geurkaarsen of geurstokken kopen, die de kamer van een heerlijke geur voorzien.

Renske De Maesschalck