Tips om minder rommel in huis te hebben

888

8 JANUARI 2014 | Een nieuw jaar gaat meestal gepaard met heel wat nieuwe voornemens. Omdat je in 2014 nu echt eens minder rommelig wilt zijn, hebben wij alvast enkele tips voor jou. Je slordigheid zal niet overnacht verdwijnen, maar met deze kleine aanpassingen kan je langzaam maar zeker een minder rommelige thuis creëren.

wonen

Beter vouwen
In plaats van alles losjes in je lades te gooien, kan je heel wat ruimte uitsparen door alles netjes op te vouwen. Op die manier vind je ook sneller je favoriete paar sokken terug.

Lades en opbergdozen
Om je lades overzichtelijk te maken (én te houden) gebruik je het best opslagbakjes waarin verschillende compartimenten zijn. Hetzelfde geldt voor alle spullen die op je kamer of in de woonkamer rondslingeren. Berg alles op in doorzichtige dozen, zo heb je een overzicht en blijft niet alles rondslingeren op de vloer.

Labels
Maak van de nieuwe labelmaker je beste vriend en voorzie alle opbergdozen van een label. Pas dit ook toe in de diepvries en koelkast. Je zal snel merken dat eens alles een vaste plaats heeft, het een gewoonte zal worden om alles netjes weg te leggen.

Ruim je kleerkast op
Je kleerkast opruimen kan heel makkelijk gaan als je jezelf bij elk kledingstuk de volgende vragen stelt: Past het? Staat het mij goed? Heb ik het de voorbije zes maanden nog gedragen? Voel ik er me goed in? Elk stuk waar je nee op antwoordt, moet je doneren.

Neem ten slotte elke dag tien minuten de tijd om alles op zijn plaats te leggen. Zo kan je op het einde van de week thuiskomen in een proper en overzichtelijk huis.

Renske De Maesschalck