Tips om samen een woning in te richten

361

6 NOVEMBER 2013 | Als je voor het eerst gaat samenwonen met iemand, kan het soms uitdagend zijn om het interieur zo in te richten dat jullie er beiden van tevreden zijn. Hier zijn alvast enkele tips om samen jullie interieur in te richten.

wonen

 
Fotomuur
Kies een muur in het interieur, dat kan in de slaapkamer of woonkamer zijn, waar jullie foto’s in verschillende soorten kaders omhoog hangen. Zo voelen jullie zich beiden thuis en je kan er makkelijk foto’s aan toevoegen.

Grote beslissingen maak je samen
Zorg ervoor dat jullie beiden heel tevreden zijn over de grote aankopen, zoals de sofa, eettafel of het bed want dat zijn de zaken die een grote invloed hebben op het interieur. Als je partner de sofa echt niet mooi vindt, blijf dan verder zoeken tot jullie één vinden waar jullie beiden tevreden van zijn.

Genoeg opslagruimte
Als je partner intrekt in jouw woning, voorzie dan zeker genoeg opslagruimte voor zijn spullen. Wonen jullie in een appartement zonder garage of zolder? Wees dan creatief of huur desnoods extra opslagruimte.

Kleurschema
Als jullie smaken qua interieur echt sterk verschillen, is het een goed idee om met een kleurenschema te werken waar jullie beiden akkoord mee kunnen gaan. Zo kunnen de twee stijlen gemixt worden zonder dat het er chaotisch of kitscherig zal uitzien.

Renske De Maesschalck