Op 17 maart zijn we allemaal een beetje Iers want dan viert de wereld St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland. Place to be is Dublin natuurlijk. Hier zijn onze tips om St. Patrick’s Day te vieren zoals de Ieren dat doen.

4587047791. Iedereen naar Dublin!

Waar is dat feestje? In Dublin natuurlijk! Op St. Patrick’s Day staat heel Ierland op z’n kop van de feestvreugde, maar in Dublin gaat het er net dat tikkeltje uitbundiger aan toe. Openluchtconcerten, evenementen voor jong en oud, een grote optocht, vuurwerk… de Dubliners vieren St. Patrick op 17 maart maar het feest begint er al op 14 maart met tal van grote en kleine festivals en events. Hoogtepunt is natuurlijk de uitbundige St. Patrick’s Festival Parade op 17 maart waarbij hulde gebracht wordt aan de patroonheilige St. Patrick. De parade begint om 12 uur ‘s middags en trekt door heel Dublin.

Voor een uitgebreid programma en alle info: surf naar www.stpatricksfestival.ie en www.ireland.com.

458653665

2. Vergeet je groene outfit niet

Dit is hét moment om die mosgroene broek vrolijk te combineren met dat al even groene bloesje. Een hoed opzetten of groene linten in de haren dragen zijn leuke extra’s. Op andere dagen is ‘all green’ een ongelooflijke fashion faux pas maar met St. Patrick moet het gewoon. Waag het niet om je in het feestgedruis te storten in een andere kleur!

158223387

3. Drink!

Geen Iers feestje zonder een stevig glas bier en geloof ons, de Ierse St. Patrick’s pintjes dragen bij tot de feestvreugde. Niet noodzakelijk vanwege het alcoholgehalte (of misschien toch een beetje?) maar vooral omdat jouw biertje die dag… groen kleurt. We geven toe, het ziet er niet uit maar het is wel een leuke gimmick. Bij wijze van voorbereiding probeerden we zelf al ons bier groen te kleuren dankzij de aanwijzingen op Wikihow. Aan jou om hetzelfde te doen.

178281326

4. Geraak je niet in Dublin? Feest dan gewoon ergens anders

Wil je St. Patrick’s Day in Dublin meemaken dan raden we je aan om nu meteen een vlucht en hotel te boeken. Geen zin om te vertrekken? Blijf dan gewoon in België want ook wij worden tijdens St. Patricks een beetje Ierland-crazy. Op zaterdagavond 17 maart kleurt de Grote Markt van Brussel volledig groen. Aanschouw de ‘groene’ Grote Markt vanop de eerste rij vanuit Hard Rock Cafe Brussels. Ook Manneken Pis trekt opnieuw zijn beste (groene) kostuum aan op 17 en 18 maart. Feestvierders die niet uit te toon willen vallen, trekken best ook zelf een groene outfit aan.

Ook de Hard Rock Cafés in Antwerpen en Brussel vieren graag mee met groen Carlsberg bier, St. Patty’s Guinness Burgers en live muziek!

Speciaal voor deze gelegenheid staat er van 13 tot en met 17 maart de St. Patty’s Guinness Burger op het menu; een smakelijke hamburger met versgemalen rundsvlees, Jameson bacon jam & cheese. De saus op basis van Guinness bier maakt het burgerfeest compleet!

Verder kun je er op 17 maart genieten van een heerlijke groene vanille wodka shake. Deze is gemixt met vanille ijs, oreo koekjes, een vleugje munt en homemade witte chocolade crème fraîche. Jummie! Bovendien zal de sfeer ook meer dan goed zitten. Wil je de Ieren eren, dan weet je waarheen!

Wij wensen jou alvast een Happy Saint-Patrick’s Day!