Tips om te genieten zonder smartphone

190

19 MAART 2014 | In een wereld waar onze smartphone even onmisbaar is geworden als je huissleutels of paspoort, kan het wel eens moeilijk zijn om nog te genieten zonder het apparaatje in je hand. Daarom schotelen wij je enkele manieren voor om te genieten van het leven zonder dat er ook maar één klik op je touchscreen aan te pas komt. Want geloof het of niet, er bestaan ook leuke dingen om te doen waarbij je geen smartphone nodig hebt.

Keer terug naar je kindertijd en teken of schilder iets, op een doek of op papier. Je zou ervan versteld staan hoe rustgevend het kan werken.

Ga lopen zonder muziek, maar geniet van de natuur of haal er een sportieve vriendin bij om je te vergezellen en ondertussen bij te praten. Het kan ook de ideale gelegenheid zijn om met je hond te wandelen. Hij/zij heeft je gemist sinds er YouTubevideo’s met grappige compilatiefilmpjes van dieren bestaan.

Laat de series en films voor wat ze zijn en nodig je vrienden uit voor een ouderwetse spelletjesavond.

Lees een krant en maak notities met pen en papier. Het zijn alledaagse activiteiten, maar ze zullen je veel meer rust brengen dan eindeloos zitten verder klikken op je tablet of smartphone.

Neem er een kookboek bij en maak een gerecht stap voor stap klaar in plaats van snel het recept op je tablet op te zoeken. Nodig ook meteen enkele vrienden uit om te komen eten. Je weet dan ook al meteen wat je erna kan doen. Trivial time!

Ga op wandeltocht en zoek je weg via een papieren kaart in plaats van je te laten verwarren door de gps op je gsm. Of nog beter, vraag de weg in een plaatselijk café.

Ga naar de bibliotheek op zoek naar een goed boek. De geur zal je meteen tot rust brengen.

Haal de oude fotoboeken van zolder; een beetje nostalgie werkt goed tegen de stress en geeft je een optimistische blik voor de toekomst. Het zal je sowieso een beter gevoel geven dan de tropische reisfoto’s te bekijken van alle vrienden die wel op vakantie zijn.

Renske De Maesschalck