Tips van grootmoeder die écht werken

219

12 DECEMBER 2013 | We kennen allemaal wel de gouden huishoudelijke tips die grootmoeder ons te pas en onpas meedeelt. Wij besloten enkele van deze huis-, tuin- en keukenmiddeltjes uit te testen om te zien of ze allemaal ook wel echt werken. Deze raad mag je in de toekomst altijd opvolgen!

granny
Sponzen in de microgolf
Om een spons helemaal proper te krijgen, kan je die in een bord met water en citroensap zetten en vervolgens eventjes in de microgolfoven laten ronddraaien. De hoge temperaturen zorgen ervoor dat de bacteriën op je spons sterven.

Pindakaas & kauwgom
Om kauwgom te verwijderen van een stoel, tafel of de onderkant van je schoen kan je best pindakaas gebruiken. Wrijf een beetje pindakaas over de kauwgom en wrijf goed met een klein borsteltje tot de kauwgom eraf komt.

Muur opvullen met zeep
Heb je een gaatje in de muur van een nagel of kader? Wrijf er dan over met zeep (in dezelfde kleur als de muur) tot het gaatje is opgevuld.

Strijken met aluminiumfolie
Als het je maar niet lukt om beide zijden van een kledingstuk gladgestreken te krijgen, probeer het dan eens met een laag aluminiumfolie ertussen.

Walnoten om hout te herstellen
Haal de noot uit de schil en wrijf over de krassen in het hout. De olie van de noot zal de schade aan het hout grotendeels herstellen.

Renske De Maesschalck