Tips voor een origineel kot

460

23 SEPTEMBER 2013 | Hopla! Het academiejaar is begonnen en dat betekent: veel nieuwe studenten! Maar ook: veel nieuwe koten die ingericht moeten worden volgens de regels van de kunst. Onze vier interieurtips voor een origineel (maar toch praktisch) kot!

200434114-001
1. Koten zijn meestal niet heel erg groot dus plaatsbesparende meubels zijn een must! Geen plaats voor een kingsize bed? Wat dacht je van een opklapbaar tweepersoonsbed? Kan overdag dienen als een zetel en ‘s nachts als een oase van rust en comfort. Onder het bed heb je een zee van opbergruimte, waar je al je boeken, schoenen of andere spulletjes kwijt kan!

2. Lichte kleuren geven een illusie van meer plaats. Hoe donkerder je kot, hoe meer het zal lijken alsof de muren op je afkomen. Spiegels zorgen dan weer voor een interessant optisch bedrog (plots heb je een mega-kot!), en ze zijn natuurlijk ook handig om je fabulous outfit te checken voor je naar school vertrekt!

3. Een beperkt budget? No problemo! Het moet niet allemaal gloednieuw zijn toch? Liever meubeltjes met karakter, die zijn dikwijls ook het meest origineel! Ga eens langs bij je kringloopwinkel of tweedehandswinkel in de buurt. In het begin van het schooljaar staan ze nog vol met meubeltjes van afgestudeerde studenten. First come, first served!

4. Natuurlijk is een persoonlijke toets onvermijdelijk. Het is de bedoeling dat je je thuis voelt! Dus geef je kot wat karakter door bijvoorbeeld een hele muur te wijden aan foto’s van je vrienden en/of je familie. Of misschien kan je een muur verven  met bordverf, zo kunnen je gasten altijd een persoonlijk berichtje achterlaten met allerlei kleurrijke krijtjes.

Veel plezier! En op tijd studeren! 😉

Eline Denys