Op citytrip naar Tokio: 4 dingen die je niet mag missen!

814

8 MEI 2014 |  Wie deze zomer graag origineel uit de hoek wil komen, kiest voor een pittige citytrip naar een verre bestemming. Vergeet Europese klassiekers of Amerikaanse grootsteden zoals New York en L.A. Vandaag kan er niks tippen aan een blitzbezoek aan dé bruisende metropool van Japan: Tokio.

British Airways speelt in op deze trend en doet deze levendige wereldstad meerdere keren per dag vanuit Europa aan. Benieuwd wat Tokio zoal te bieden heeft? Proef alvast van onze vier must-sees en beleef de Japanse wereldstad in al zijn diversiteit!

#1. Proef er de unieke culinaire hoogstandjes

In Tokio moet je zeker enkele van de vele bizarre bars en restaurantjes bezoeken. Een absolute topper is Office, een bar met een spectaculair uitzicht over de stad in echte kantoorstijl. Aan jouw favoriete desk smul je er van een heerlijke cafeïneboost, tussen de boekenkasten, kopieerapparaten en old school bureaulampen. Ook kattenfans zijn er helemaal aan het juiste adres! In Cat Cafe Calico  drink je een gezellig kopje thee tussen 17 echte raskatten!

84464953‘s Avonds zak je best eens af naar een van de talrijke visrestaurantjes. In restaurant Zauo zijn de dagelijkse producten zo vers dat je voordat je je vis opeet, je die eerst zelf mag vangen en daarna kan klaarmaken in het gezelschap van de beste sushichefs. Smullen en fun gegarandeerd.

#2. Ga op culturele ontdekkingstocht

Tijdens je citytrip moet je zeker de Senso-ji tempel bezoeken. Het is de oudste tempel van Japan en staat volledig in het teken van de Boeddhistische godin Kannon. Een echte aanrader dankzij de gratis toegang en haar oogverblindende schoonheid. Om je volledig onder te dompelen in Japans rijke geschiedenis, tradities en gebruiken breng je een bezoekje aan een van hun talrijke musea, zoals het interactieve Edo-Tokio Museum.

451888923

#3. Geniet van Tokio’s adembenemende plekjes

Ook het Nationaal Museum, met de mooiste Aziatische kunst ter wereld, is absoluut de moeite waard. De Tokyo Tower is dan weer ideaal om je reis in schoonheid af te sluiten. Deze 333 meter hoge Eiffeltoren-lookalike belichaamt de reïncarnatie van Japan als economische macht. Je geniet er van een adembenemend uitzicht, maar vindt er ook een wassenbeeldmuseum en aquarium met maar liefst 50.000 vissen!

455203209

#4. Ontspan in een groene oase

Maar ook als je even genoeg hebt van alle drukte kan je lekker chillen in een van Tokio’s groene oases. Hun tuin Hamarikyu is een van de absolute toppers, daarbovenop ligt deze groene oase van 250.000 m² ook nog eens heel dicht bij Tsukiji, de grootste vismarkt ter wereld. Tussen deze oogverblindende fauna en flora krijg je op slag zin in een namiddagje meditatie.

485855821

Ook op het artificiële eiland Odaiba kom je volledig tot rust. Met uitzicht op het Vrijheidsbeeld en futuristische gebouwen zoals het hoofdkantoor van Fuji TV, is dit het ideale stekje om eens helemaal tot rust te komen.

468421489

Helemaal klaar voor een trip naar Tokio? Vanuit Brussel kun je kiezen uit drie dagelijkse verbindingen via British Airways en Japan Airlines over London Heathrow en twee dagelijkse verbindingen via Finnair en Japan Airlines over Helsinki. Japan Airlines verzorgt eventuele doorverbindingen op het binnenlandse netwerk. Voor meer info: www.ba.com

Vergeet ook zeker je fototoestel niet om je coolste kiekjes vast te leggen, want natuurlijk mag je in Japan overal foto’s nemen. Yes!

AN DE SMET/NT