Too hot to make-up?

83

18 JUNI 2013 | Het is (eindelijk!) hot hot hot en dat zie je er aan: foundation die plakt, mascara die uitloopt, een glimmende huid en die zomerse parfum die je vanmorgen rijkelijk aanbracht lijkt helemaal verdwenen. Er wordt nog een bloedhete dag voorspeld, maar met de schoonheidsgeheimpjes van Christine Thyange (head of training & development Ici Paris XL Benelux) zie je er morgen wél stralend fris uit.

1.  Reinig de huid met lichte producten, zoals een gel of mousse.
2. Gebruik een tonic. Hydraterende crèmes worden sneller en beter door de huid opgenomen wanneer je eerst een tonic gebruikt.
3. Vermijd foundations. Deze lopen uit en verstikken de huid. Gebruik liever een primer of make-upbasis en meng hem met wat foundation. Primers – die je in de winter onder jouw foundation gebruikt – zijn veel vloeibaarder en lichter.
4. Gebruik geen kohlpotlood. Deze zijn vet en dus te zwaar voor de zomer. Kies voor een waterproof – of siliconenpotloden, die zijn beter geschikt tegen de warmte. Enkel een mascara gebruiken is ook een goed idee om ‘panda-oogjes’ te vermijden.
5. Parfumeer anders. De klassieke eau de toilette of eau de parfum kun je nu vervangen door een minder sterke eau d’été. Parfumeer ook anders: gebruik de lichaamsproducten van de parfums of stimuleer je lichaam met frissen geuren zoals een eau de cologne of een eau dynamisante.

 

Onze keuze:

Om te reinigen en te verzorgen: de Purefect Skin-verzorgingslijn van Biotherm (reinigen en verzorgen om een glimmende en onzuivere huid tegen te gaan – vanaf 19,50 euro)

purefect_skin_gammeOm de huid egaal te maken: de Photo Perfecting Primer van Be Creative (een fluweelzachte basis met minerale microparels die imperfecties egaliseert en de basisteint sublimeert – 14,95 euro)

Photo perfecting primer2Om de ogen op te maken: de mascara Beauty’Full Volume van Bourjois (voor stralende ogen met één laagje mascara – 13,49 euro)

MASCARA BEAUTY'FULL VOLUMEOm te parfumeren: de L’eau des bienfaits van Roger & Gallet (een stimulerende, hydraterende en verzorgende bodyspray met een fris, fruitig parfum – 37 euro)

eau_des_bienfaits_flacon_packInfo:  www.iciparisxl.be