Week drie van Tournée Minérale ligt net achter ons en de vierde (en laatste) is gestart. Een laatste duwtje dus én de laatste loodjes. En zoals verwacht wegen die het zwaarste…

8
Die laatste loodjes zijn niet zwaar omdat ik alcohol nodig heb. Helemaal niet. Als er iets is wat deze uitdaging mij geleerd heeft, dan is het wel dat ik ‘den drank’ niet nodig heb om me te amuseren. Wat ik wel mis, is eens een glaasje wijn of een cocktail.
Nu de maand bijna om is, wordt het tijd om eens terug te kijken op de uitdaging. Heb ik het gevoel meer geld te hebben na deze alcoholvrije maand? Niet echt, maar misschien is een maand te kort om dat al te voelen? Bovendien verdoe ik in een normale maand ook niet zoveel aan alcohol. Volgens de calculator op de website van Tournée Minérale spaarde ik 111,20 euro uit. Daarin zitten pintjes, wijn en cocktails.

Nog een weekend te gaan…

Maar ik heb natuurlijk niet een maand lang niets gedronken. Ik ben wel nog op café en restaurant geweest, waardoor een groot deel van dat bedrag opgegaan is aan alcoholvrije drankjes. En die zijn vaak minstens even duur als de alcoholische. Er is natuurlijk ook nog een alcoholvrij weekend over…

Ik heb al van enkele mensen gehoord dat ze er zo stilaan mee willen ophouden. Dat het genoeg geweest is. “Het komt nu ook niet meer op die laatste dagen”, hoorde ik hier en daar. Maar ik wil volhouden. Al klinkt dat alsof het alcoholvrije bestaan voor mij een grote last is en dat is het helemaal niet. Het is gewoon een keuze. Ik kijk er natuurlijk wel naar uit om die keuze zelf te kunnen maken.

En, hoe zwaar wegen jouw laatste loodjes? 

(foto istock)