Week 2 van Tournée Minérale en ik moet zeggen: het gaat goed. Ik mis ‘den drank’ niet, al had ik dat ook niet verwacht. Of ik me al energieker voel en gezonder? Eerlijk gezegd: niet echt.

8

Na een nieuw weekend zonder alcohol is de uitdaging er niet moeilijker op geworden. Ik heb opnieuw gemerkt dat ik geen alcohol nodig heb om me volledig te kunnen smijten op de dansvloer. En een fruitsap als aperitief… Wel, daarmee kan je ook klinken. Al moet ik toegeven dat een ‘echt’ aperitief wel gesmaakt zou hebben. Maar een gemis? Helemaal niet.

Ik kreeg ondertussen van Tournée Minérale tips om het vol te houden. Wat die dan zijn? Bijvoorbeeld ontspannen met een gezond alternatief, zoals een mocktail op café drinken, een bad nemen, bewegen… Er wordt ook aangeraden om leuke dingen te doen en jezelf zo te belonen.

Alternatieven?

Ik vind het wel jammer dat er niet veel alcoholvrije drankjes verkrijgbaar zijn in de meeste cafés en restaurants. Er is natuurlijk wel water, cola, limonade en fruitsap, maar dat geraak ik toch wat beu.

Op de website van Tournée Minérale staan er gelukkig heel wat recepten voor alcoholvrije drankjes. Je leest er hoe je lekkere fruitwaters, mocktails en smoothies kan maken. Dat moet ik eens testen!