Tournée Minérale zit erop. En daarmee mogen we weer drinken. Al zal ik dat vanaf nu toch wat bewuster doen.

8

Ik heb verschillende dingen geleerd tijdens de alcoholvrije maand. Wat precies? Ik zal mijn inzichten even oplijsten voor je.
Ik heb geen alcohol nodig om me te kunnen laten gaan en amuseren. Niet dat ik anders de dag niet doorkwam zonder een fles wodka, maar om te dansen dacht ik toch een paar glaasjes nodig te hebben. Dat bleek dus niet het geval. Bedankt, Tournée Minérale.

Van Redbull krijg je (of ben ik de enige?) geen vleugels maar een houten kop. Aangezien ik op een vrijdagavond frisdrank en water beu was, dronk ik twee Redbulls. Gevolg: ik kroop in mijn bed terwijl de kamer om me heen spinde en stond ‘s ochtends op met een kater. Ik drink nooit nog energiedrank. Bedankt, Tournée Minérale.

Ik ben niet verslaafd en ik heb het ook niet nodig… Dat is wel heel duidelijk geworden. Maar zo nu en dan een glaasje kan wel eens goed doen. Qua smaak natuurlijk, da’s al. Bedankt, Tournée Minérale.

Ten slotte is er me nog iets opgevallen: er zijn niet zoveel plekken waar je een lekker en origineel alcoholvrij alternatief kan vinden. Frisdrank, fruitsap en water, dat ben ik wel beu ondertussen. Niet zo bedankt, Tournée Minérale.

Tot volgend jaar en santé!

(foto iStock)