Dat een zwangerschap en een bevalling enorm zwaar kunnen zijn, is een open deur intrappen. Terwijl voor de meeste moeders hun pasgeboren kindje het mooiste geschenk ter wereld is, eisen sommige vrouwen een cadeau voor hun inspanningen: een push present. En dat mag blijkbaar wat kosten.

De trend komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Daar krijgen de meeste moeders al jaren een push present. Uit een onderzoek van 2007 bij 3000 Amerikanen, blijkt dat 38 procent van de moeders toen al een cadeautje kreeg van hun partner na de bevalling. Daarnaast gaf 55 procent toe dat ze een push present wou.

Couple sitting on the floor with presents for Valentines Day.

Het meest gegeven push present zijn juwelen: gouden ringen, een nieuwe halsketting of zelfs een paar diamanten oorbellen. Maar ook designerhandtassen en – schoenen, een tablet of een auto behoren tot de opties. Veel beroemdheden kregen al een exuberant duur cadeau. Wij plaatsen de opmerkelijkste push presents in een lijstje.

  • Actrice Nicole Kidman kreeg nog voor de geboorte van haar tweede dochter een diamanten ketting van haar man Keith Urban. Het prijskaartje? 120.000 dollar.

 

  • Sinds haar rol als ‘Carrie’ in Sex And The City is Sarah Jessica Parker dure spullen wel gewoon. Ze kreeg dan ook een zilveren armband ter waarde van 6000 dollar cadeau toen haar zoon James Wilke geboren werd.

 

  • Een diamanten ring van tien karaat? Moet kunnen. Designer Rachel Zoe kreeg zo’n ring van haar man Rodger Berman na de geboorte van hun zoon Skyler. Hij telde er maar liefst 300.000 dollar voor neer.

 

  • Om de geboorte van hun tweeling te vieren, verwende Nick Cannon Mariah Carey met een saffieren halsketting van 12.000 dollar waarin de namen van de baby’s (Moroccan en Monroe) in waren gegraveerd. Haar hit ‘All I Want For Christmas’ komt nu niet meer zo geloofwaardig over..

 

  • Maar Kim Kardashian spant toch wel de kroon. Op haar blog schreef de reality-ster dat voor de geboorte van haar tweede kindje, ze haar oog had laten vallen op een diamanten ketting van Lorraine Schwartz. Tot op vandaag is het niet duidelijk of haar man Kanye West de ketting van 1 miljoen dollar (!) heeft gekocht.

Foto: istock