We hadden al ombre voor de meer klassieke types en regenboogkleurtjes voor wie het niet gek genoeg kan. En ondertussen is er ook pixelhaar, een techniek waarbij je een aantal kleurrijke pixels op je haren laat aanbrengen.

redken_pixelhair_visual2 redken_pixelhair_visual1

Helemaal nieuw is het pixelkapsel niet. De eerste kapper die het idee enkele jaren geleden lanceerde, was de Angelo Seminara, een internationaal gelauwerd artiest. Al snel volgden meerdere varianten en was het idee vooral in Spanje een succes, tot het ook internationaal opgepikt werd.

In België werd de pixe-techniek geïntroduceerd door Ludovic Beckers en Sara Lismont. Ludovic is een internationaal design artist voor Redken New York en staat vooral gekend om zijn uitvinding van de gebogen snitkam en zijn on the edge-snitten. Sara legt de focus vooral op kleur.

De techniek van het pixelen vraagt uiterste precisie want de kunst is om laag naast laag te kleuren in kleine of grote pixels en te zorgen dat je een transparante blokvorming krijgt. Zodra je het haar laat bewegen, ontstaat er zelfs een psychedelisch / caleidoscoop-achtig effect.

Pixel hair is mogelijk ‘op alle hoofden’, op om het even welke haarkleur of haarlengte.

 

 

Wat denken jullie? Iets om zelf te proberen of toch liever bij een ander?