Ben je al een echte pro in het contouren à la Kim Kardashian? Dan word je vast verzot op de nieuwste beauty trend: sun stripping. Deze nieuwe bronzer techniek geeft je de zonovergoten look van iemand die net een zonnige vakantie achter de rug heeft. En dat terwijl je vast al weken, nee maanden, vastzit in het regenachtige België.

IMG_4132fxl
(foto Blog Emilie Tømmerberg)

Maar wat is het nu eigenlijk, sun stripping?

Je trekt in principe gewoon een streep bronzer van je ene wang naar de andere, vandaar stripping. Dus in plaats van je bronzer onder je jukbeenderen aan te brengen, erboven. Dit creëert een meer natuurlijke look omdat je de plaats raakt waar je natuurlijk bruint. Nog wat (valse) sproetjes erbij en je bent helemaal klaar voor de zomer.

Zo doe je het!

Stap 1: Breng je foundation, concealer en oogmake-up aan zoals gewoonlijk.

Stap 2: Kies een bronzer die mat is (je wilt geen glitterstreep over je gezicht). Neem wat product op je borstel en klop of blaas het overtollige poeder ervan.

Stap 3: Trek een streep van aan de appel van je ene wang, over je neus tot aan de appel van je andere wang, zoals makeup-artist Lisa Potter-dixon van Benefit Cosmetics het voordoet.

benefit_glamour_8feb16_pr_b

Stap 4: Blend het lichtjes uit om een meer natuurlijke look te krijgen, dit doe je door met een pluizige borstel nog eens over de streep te gaan.

benefit3_glamour_8feb16_pr_b

Stap 5: Je kunt ofwel hier stoppen ofwel nog wat valse sproetjes toevoegen voor een extra zomers effect. Dit doe je door een schuifspeldje in een bruin wenkbrauwpoeder of oogschaduw te deppen en dit op je wangen aan te brengen. Herhaal dit zo vaak als je zelf wilt.

IMG_3921-800x708
(foto’s: blog van Benefit Cosmetics)

Heb je het nog niet helemaal door? Bekijk dan het filmpje van Lisa Potter-dixon, waar ze alles stap voor stap nog eens uitlegt.