Trends gespot: de zomer van 2013 is al begonnen

176

Gisteren press days in Antwerpen en vandaag dus pijnlijke voeten van een lange dag rondhossen, een beetje spijt dat het alweer voorbij is en een hoofd boordevol zomerinspiratie. Tijdens de persdagen worden traditiegetrouw de nieuwe collecties voor de lente en zomer van 2013 aan de pers voorgesteld, en och boy wat zal het een interessant seizoen worden. Ziehier in avant-première een aantal zomertrends om rekening mee te houden.

Fluo was er vorige zomer al, maar is nu echt alomtegenwoordig. Deze geweldige handtassen zijn van Annelies Timmermans.

Print op print en alle combinaties door elkaar, het mag. Bloemenprints, hawaii, polka dots, streepjes, grafische vormen…we zien het allemaal. Een mooi voorbeeldje hiervan hebben we gespot in de collectie van Nathalie Vleeschouwer.

Hebben: de bomberjacket uit de jaren ’80, nu in vrolijke kleuren of uitbundige prints. Deze is van Zalando.

Must have: hippe brillen (zowel optische als zonnebrillen) in felle of pastelkleuren. Superdry lanceerde zopas z’n collectie in België…en was meteen uitverkocht. Sla je slag zodra de nieuwe collectie opnieuw binnen is.

Uitbundige kleuren en bling bling. Bij Swarovski vonden we de perfecte combinatie. Check out de collectie Tropical Paradise.

Met stip onze  favoriet van de dag: deze jeans met print van Astrid Jane.

Iggy Pop was er ook! Met dank aan Eleven Paris.

En hier waar het bij Eleven Paris helemaal om draait: iconische figuren met een vleugje humor, deze keer als print op shorts.

Punk is here to stay: (gouden) studs zijn komende zomer nog steeds alomtegenwoordig. Gezien bij Sacha.

Goede basics zijn onmisbaar om het kleur- en printgeweld wat te dimmen. Het perfecte T-shirt, mooi in alle eenvoud, vonden wij bij sweetshirts.eu.

Rubberen laarzen blijven een hot item, vooral tijdens Belgische zomers. Aigle gaat voor de laars met hak en toffe print, je draagt ze ook als het niet regent!

Was je hier nog naar op zoek? Je vindt ze nu bij shoeonthecake.com, samen met de schoenencollectie ontworpen door Chiari Ferragni, ook bekend als de wereldberoemde blogster The Blonde Salad.

Omdat we onze iPad ook naar feestjes zouden kunnen meenemen, ontwierp Kipling deze fantastische clutch. Mét opbergvak voor de iPad!

Wat denken jullie van deze (toekomstige) trends?  Zijn er al een aantal items die je zeker wil hebben? Laat het ons gerust weten!