Geen verre vakantieplannen en zocht je nog iets leuks om te doen dichtbij? Tip: het Land van de Meren – ook gekend als Les Lacs de l’Eau d’Heure – heeft met vijf prachtige meren alles in huis om heerlijk te genieten en/of actief te zijn. Extra troef: het vernieuwde Aquacenter én het gloednieuwe Balneotherapiecenter garanderen zowel outdoor als indoor waterplezier. Vinden wij leuk!

Het Land van de Meren is de grootste toeristische trekpleister van Wallonië en heeft met 5 meren een totale oeverlengte van maar liefst 70 km. Het is een geweldige dichtbijbestemming met gezellige logiesmogelijkheden en tal van activiteiten.

Het Aquacenter is er al meer dan 15 jaar een topattractie en werd recent helemaal gerenoveerd met nog leukere attracties. Denk: de glijbaan ‘infinity jump’, het openluchtzwembad (dat het hele jaar door verbonden is met het binnenzwembad), het zwembad met verstelbare bodem om verschillende sporten te beoefenen (aquabiking, aquadans, aquagym, duiken, …) en noem maar op! Helemaal te gek vinden wij ook het spray park van 400 m² aangelegd met de allernieuwste waterspelen, een ontspanningsruimte, terras en solarium met trendy meubilair. Er werd een ontspannende omgeving gecreëerd waar je bij zachte temperaturen voluit kunt genieten in de openluchtbar.

Helemaal onthaasten kan dan weer in het balneotherapiecenter ‘A l’Heure du Bien-Etre’. Het beschikt over alle mogelijke faciliteiten en diensten op het vlak van balneotherapie: jacuzzi’s, infraroodsauna, Finse sauna, hamam, koudwaterbad, lichttherapie, belevingsdouches, verzorgingen op afspraak, onthaalruimte en loungebar. Daarnaast is er nog een patio met een openluchtzwembad met onderwater massagestralen, een sauna met zoutstenen en een ijsfontein.

lac3

© François de Ribaucourt

lac2

© François de Ribaucourt

lac1© François de Ribaucourt

lacl4

© François de Ribaucourt

 

Goed om te weten ook, is dat bij de renovatie en de bouw van beide centra ecologie en duurzaamheid vooropstonden: geen milieubelastende en energieverslindende installaties dus, maar wel ver doorgedreven energiebesparende ingrepen op vlak van isolatie, elektriciteit, verwarming en water. Mooi zo!

Info www.lacsdeleaudheure.be